olympic-aegeanΣε βάθος έρευνα διεξάγει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να εξετάσει την προτεινόμενη εξαγορά της Olympic Air με την Aegean. Η ΕΕ εκφράζει ανησυχίες ότι η συγχώνευση των δύο εταιρειών είναι δυνατόν να οδηγήσει σε μονοπώλιο ή ισχυρή θέση στην αγορά και σε αυξήσεις τιμών και μειωμένη ποιότητα υπηρεσιών.

Η Επιτροπή έχει προθεσμία έως τις 3 Σεπτεμβρίου προκειμένου να λάβει την απόφαση για τη συγχώνευση μέσα από την έρευνα που διεξάγει, η οποία τονίζεται ότι δεν προδικάζει το αποτέλεσμα.

Σχολιάζοντας την απόφαση ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδιος για την πολιτική ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Έχουμε καθήκον να εξασφαλίσουμε ότι οι Έλληνες επιβάτες και οι επισκέπτες της Ελλάδας θα μπορούν να ταξιδεύουν με εισιτήρια σε ανταγωνιστικές τιμές, ιδίως σε αυτούς τους χαλεπούς οικονομικά καιρούς».

Από την αρχική ανάλυση της αγοράς, η Κομισιόν διαπίστωσε ότι η προτεινόμενη συναλλαγή θέτει ορισμένα σοβαρά προβλήματα σε αρκετά ελληνικά δρομολόγια εσωτερικού, στα οποία η Aegean και η Olympic είτε ανταγωνίζονται μεταξύ τους επί του παρόντος είτε βρίσκονται σε καλή θέση για να ανταγωνιστούν.