zakynthos2103

Προβληματισμό προκαλεί στις τάξεις των επιχειρηματιών του Τσιλιβί της Ζακύνθου, το γεγονός πως ενώ καταγράφεται ευημερία στους αριθμούς των αφίξεων τουριστών στο νησί, δεν υπάρχει αντίκρισμα στην τοπική αγορά.

Διαπιστώνουν καθημερινά πως η οικονομική κρίση αποτελεί το βασικό λόγο, που έχει πλήξει και τους ξένους επισκέπτες που προτιμούν, μεν, τους ελληνικούς προορισμούς για να περάσουν τις διακοπές τους, δεν σπαταλούν, όμως, ούτε ένα ευρώ για άλλες παροχές και αγορές.

Αν προσθέσει κανείς και το πρόγραμμα all inclusive (είναι αυτό που οι τουρίστες μένουν όλη μέρα μέσα στα ξενοδοχεία), τότε αντιλαμβάνεται ότι η κατάσταση είναι απελπιστική.

Αρκετά εστιατόρια και μπαρ της περιοχής είτε παραμένουν κλειστά, είτε έχουν βάλει ενοικιαστήρια, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο τουρισμός περνάει κρίση.

Οι επιχειρηματίες επιχειρούν να αλλάξουν το αρνητικό κλίμα και ήδη αρκετοί από αυτούς εφευρίσκουν διάφορα τρικ προκειμένου να προσελκύσουν τουρίστες στις επιχειρήσεις τους. Το αν θα αποδώσει καρπούς αυτή η ενέργεια, είναι κάτι που θα φανεί τους επόμενους μήνες. Προς το παρόν, πάντως, ελπίζουν ότι η κατάσταση θα καλυτερέψει.

imerazante