Το εστιατόριο  «Noodle House» στην Λεμεσό ήταν ο οικοδεσπότης της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου των Επαγγελματιών του Οίνου.

Μέλος του Association de la Sommellerie International (ASI) ο δραστήριος αυτός σύνδεσμος των οινοχόων, μαζί με άλλους διεθνείς συνδέσμους, δουλεύουν στην εκπλήρωση κοινών στόχων και την αναγνώριση διεθνώς τη σπουδαιότητα του επαγγέλματος του οινοχόου.

Με τις δραστηριότητές του, ο πρώτος και πιο σημαντικός στόχος των 85 μελών του Συνδέσμου είναι η προώθηση της οινικής παιδείας και η προβολή και προώθηση του κυπριακού κρασιού τόσο στο νησί όσο και στο εξωτερικό.

Επιπλέον δίνει μεγάλη σημασία στη μάθηση και εκπαίδευση των μελών του. Ενώ να σημειωθεί ότι είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός και βασίζεται στην εισφορά των μελών και σε διάφορους χορηγούς.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο τέως πρόεδρος  Γεώργιος Κασσιανός (ξενοδοχείο «Alexander the Great»), τόνισε ότι, παρά την οικονομική κρίση, το επάγγελμα του οινοχόου για την κυπριακή επισιτιστική βιομηχανία είναι πιο σημαντικό από κάθε άλλη φορά.

Μετά τη λήξη της ετήσιας γενικής συνέλευσης ακολούθησαν οι εκλογές του νέου διοικητικού συμβουλίου. Μετά από μια εβδομάδα, το νέο διοικητικό συμβούλιο καταρτίστηκε σε σώμα στο ξενοδοχείο «Alexander The Great» στην Πάφο.

Ο νέος πρόεδρος είναι ο Ηρακλής Χριστοφόρου (συνιδιοκτήτης Meat Academy, Gyros tou Kosmou Restaurants) με τον νυν πρωταθλητή οινοχόο Βάσο Μανώλη (Risto La Piazza). Γραμματέας ο δρ. Ανδρέας Εμμανουήλ και ταμίας ο Σπυρίδων Στιβαρός. Έφορος εκδηλώσεων ο  Σάββας Παπαθωμάς (Four Seasons) και έφορος εκπαίδευσης ο  Μάρκος Ζαμπάρτας. Ο τέως πρόεδρος κύριος Κασσιανός ανάλαβε το PR-Marketing του Συνδέσμου.

Ελπινίκη Τζουάνου