Τα ποιοτικά Κρητικά προϊόντα, η Κρητική κουζίνα, αλλά και το τουριστικό προϊόν του νησιού προβλήθηκαν σε εκδήλωση που οργάνωσε η πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη, με την υποστήριξη του Γραφείου ΕΟΤ Μιλάνου, τη συνδρομή της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης & του ΣΕΚ (Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης). Στην εκδήλωση συμμετείχαν επιχειρηματίες από τον κλάδο ιδιαίτερα των τροφίμων-ποτών, τουριστικοί πράκτορες, δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι από άλλες πρεσβείες στην Ιταλική πρωτεύουσα, καθηγητές Πανεπιστημίων, εκπρόσωποι του πολιτισμού και της τέχνης. Η επιτυχημένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον υπαίθριο χώρο της Ελληνικής πρεσβείας στη Ρώμη, στο πλαίσιο της «EXPO Μιλάνο 2015».
Οι καλεσμένοι στην διάρκεια της εκδήλωσης είχαν την ευκαιρία να γευτούν την παραδοσιακή Κρητική κουζίνα, και κρασί από διάφορες ποικιλίες του νησιού. Μάλιστα ο Κρητικός σεφ και πρόεδρος των Ελληνικών εστιατορίων στην Ιταλία, Αντώνης Μηλίτσης μαγείρεψε ενώπιων των προσκεκλημένων, με κρητικά πιστοποιημένα προϊόντα, τα οποία διατέθηκαν μέσω της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, από τις πιστοποιημένες με το σήμα «ΚΡΗΤΗ» επιχειρήσεις .
Επίσης διανεμήθηκε στους προσκεκλημένους υλικό προβολής της Περιφέρειας Κρήτης και της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, με το brand name «ΚΡΗΤΗ». Η φιλοξενία και οργάνωση της εκδήλωσης από τον πρέσβη μας στην Ρώμη Θεμιστοκλή Δεμίρη ήταν εξαιρετική, γεγονός που σχολίασαν θετικά οι προσκεκλημένοι.
Οι δράσεις της Περιφέρειας Κρήτης και της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης είναι στοχευμένες και τα αποτελέσματα είναι ήδη θετικά στην προώθηση, προβολή κι ανάδειξη των πιστοποιημένων προϊόντων της Περιφέρειας στο εξωτερικό αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα. Στόχος των ενεργειών είναι η προβολή της παραγωγικής και διατροφικής ταυτότητας της Κρήτης και η ανάδειξή της, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού.