Οι μεγάλες δυνατότητες του θαλάσσιου τουρισμού στην Αττική αναδείχθηκαν στο ταξίδι εξοικείωσης ξένων δημοσιογράφων που οργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής.

Έντεκα φιλοξενούμενοι δημοσιογράφοι από Ρωσία, Ρουμανία, Σουηδία, Τουρκία και Σερβία οι οποίοι εκπροσώπησαν σημαντικά ΜΜΕ της χώρας τους ακολούθησαν τριήμερο πρόγραμμα ξεναγήσεων και περιηγήσεων στην Αττική, τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και στην ακτογραμμή και τα νησιά του Σαρωνικού, σχηματίζοντας έτσι μια ολοκληρωμένη εικόνα για τα ώριμα τουριστικά προϊόντα του τόπου.

Το πρόγραμμα του ταξιδιού Το «NauticalYachtingPressTrip» περιελάμβανε επισκέψεις και ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, καθώς και σύγχρονα κέντρα πολιτισμού, ενώ τα μέλη της αποστολής είχαν επίσης τη δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά τη Λίμνη Βουλιαγμένης, όπου απόλαυσαν το γεωλογικό αυτό φαινόμενο απίστευτης ομορφιάς.
Οι φιλοξενούμενοι έμειναν ενθουσιασμένοι από την ακτογραμμή της Αττικής, τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και τις υπηρεσίες υψηλού επιπέδου που προσφέρονται στον επισκέπτη, επισκέφθηκαν τη βραβευμένη Μαρίνα Φλοίσβου και τη Μαρίνα Ζέας και ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες που προσφέρει η Αττική σε yachting και ιστιοπλοΐα, κρουαζιέρα αλλά και θαλάσσιες δραστηριότητες και κολύμπι σε καθαρές παραλίες.
Η αποστολή επισκέφθηκε επίσης και την 18η Έκθεση Επαγγελματικών Επανδρωμένων Πλοίων Αναψυχής «East Med Yacht Show» που διοργάνωσε η Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (Ε.Π.Ε.Σ.Τ.) στη Μαρίνα Ζέας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, όπου είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στα σκάφη και να συνομιλήσουν με τους εκθέτες.