Προκηρύχθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για χρονικό διάστημα 9 μηνών, η επιδοτούμενη γραμμή Αλεξανδρούπολη- Σαμοθράκη με επιστροφή, καθώς και η επίσης επιδοτούμενη γραμμή Αλεξανδρούπολη- Σαμοθράκη- Λήμνος, με επιστροφή, για τους θερινούς μήνες.

Γραμμή Αλεξανδρούπολη- Σαμοθράκη

Στη γραμμή Αλεξανδρούπολη- Σαμοθράκη, η επιδότηση αφορά 7 δρομολόγια την εβδομάδα, αυξημένα, δηλαδή, κατά τρία από εκείνα που προέβλεπε η προηγούμενη σύμβαση, ενώ την καλοκαιρινή περίοδο δεν θα καταβάλλεται επιδότηση, όμως η εταιρεία θα έχει την υποχρέωση εκτέλεσης ενός δρομολογίου ημερησίως.

Γραμμή Αλεξανδρούπολη- Σαμοθράκη- Λήμνος

Στη νέα γραμμή Αλεξανδρούπολη- Σαμοθράκη- Λήμνος, η επιδότηση θα αφορά τρία δρομολόγια την εβδομάδα για το χρονικό διάστημα από 8 Ιουνίου έως 6 Σεπτεμβρίου. Οι προσφορές για την ανάδειξη του μειοδότη θα ανοίξουν στις 30 Δεκεμβρίου, στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 30 Δεκεμβρίου 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00, στο κτήριο του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό οφείλουν να υποβάλουν μέχρι την παραπάνω ημέρα και ώρα τις προσφορές τους με τα έγγραφα και δικαιολογητικά που αναφέρονται στην προκήρυξη.

Σε περίπτωση που, είτε δεν υπάρξει συμμετοχή, είτε οι συμμετέχοντες απορριφθούν από τις αρμόδιες Επιτροπές, ο διαγωνισμός δύναται να επαναληφθεί μετά από γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.), με τους ίδιους ή άλλους όρους.

Η εκτιμώμενη προϋπολογισθείσα δαπάνη για το πρώτο έτος, κυμαίνεται από 3.689.400 ευρώ μέχρι 4.980.690 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24 %), ανάλογα με την κατηγορία των προσφερόμενων πλοίων.