Προορισμοί σε όλο τον κόσμο έχουν το 2018 την τιμητική του. Γιορτάζουν σημαντικές επετείους που για πολλούς είναι η αφορμή ή η έμπνευση για ταξίδι.

Ας μην ξεχνάμε ότι η φετινή χρονιά σηματοδοτεί την 100ή επέτειο από το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Προορισμοί που γιορτάζουν

ΗΠΑ
Το 2018 είναι η 50η επέτειος από τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Στο Εθνικό Μουσείο Πολιτικών Δικαιωμάτων στο Lorraine Motel, όπου σκοτώθηκε ο Δρ Κινγκ, αλλά και σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ θα πραγματοποιούνται εκθέσεις και εκδηλώσεις όλη την χρονιά.

Τσεχική Δημοκρατία
Το 2018, η Τσεχική Δημοκρατία γιορτάζει τρεις επετείους. Την ίδρυση της Πρώτης Δημοκρατίας το 1918, 25 χρόνια από τη διχοτόμηση της χώρας με τη Σλοβακία και την 50ή επέτειο της Άνοιξης της Πράγας.
Για τον εορτασμό της Πρώτης Δημοκρατίας, το Εθνικό Τεχνικό Μουσείο διοργανώνει έκθεση «Made in Czechoslovakia 1918-1992 – βιομηχανία, η οποία κατέκτησε τον κόσμο».

Εσθονία
Όπως και η Τσεχική Δημοκρατία, η Εσθονία κέρδισε για πρώτη φορά την ανεξαρτησία της μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Για εορτασμό αυτού του γεγονότος, εκδηλώσεις και εκθέσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα. Κάθε πόλη και χωριό θα φιλοξενεί τις δικές του εκδηλώσεις στο πλαίσιο εορτασμού “Εσθονία 100”, πριν περάσει τη σκυτάλη στον επόμενο οικοδεσπότη.

Σουαζιλάνδη
Η Σουαζιλάνδη γιορτάζει τα 50 χρόνια από τότε που η μικρή αφρικανική χώρα κέρδισε την ανεξαρτησία της από τη Βρετανία.
Η γιορτή διπλή για την χώρα μιά και ο βασιλιάς Mswati III γιορτάζει τα 50α γενέθλια του.

Μαυρίκιος
Ο Μαυρίκιος, γιορτάζει και αυτός τα 50 χρόνια ανεξαρτησίας του από τη Βρετανία το 2018. Σε συνεργασία με το BBC η χώρα έχει ετοιμάσει δύο ταινίες για την ανεξαρτησία της αλλά και για την προβολή της ως μεγάλου προορισμού διακοπών.

Σεβίλλη
Το 2018, η Σεβίλλη στην Ισπανία γιορτάζει τη ζωή και το έργο του μπαρόκ ζωγράφου Bartolome Esteban Murillo, ο οποίος γεννήθηκε στην πόλη πριν από 400 χρόνια.

Βιέννη
Η Βιέννη στην Αυστρία, γιορτάζει τα 100 χρόνια από τον θάνατο του ζωγράφου Gustav Klimt και του αρχιτέκτονα Otto Wagner.

Φάρο
100 χρόνια από την γέννηση του διάσημου σκηνοθέτη Ingmar Bergman και το Bergman Center στο Φάρο της Σουηδίας , το νησί που έζησε και εμπνεύστηκε πολλά από τα έργα του θα έχει την τιμητική του.

Λετονία
Όπως και η Εσθονία έτσι και η Λετονία γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυση της πρώτης Δημοκρατίας της το 1918, με πολλές προγραμματισμένες εκδηλώσεις.

Χιλή
200 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ανεξαρτησία της Χιλής από την Ισπανία και η χώρα τα γιορτάζει με σειρά εκδηλώσεων.