Υπερατλαντικούς προορισμούς χωρίς υποχρεωτική θεώρηση εισόδου ή με έκδοση Visa κατά την άφιξη επιλέγει το 49% των Νοτιοαφρικανών τουριστών.

Αυτό αποκάλυψε η μεγάλη έρευνα της ιστοσελίδας κρατήσεων Travelstart.co.za , η οποία διεξήχθη από τον Απρίλιο μέχρι των Ιούλιο.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν το αντίκτυπο της έκδοσης Visa στους ταξιδιώτες. Το 91% των ερωτηθέντων που απάντησαν στην έρευνα είχαν διαβατήριο και το 48% εξ αυτών είχαν κάνε αίτηση για έκδοση Visa τον τελευταίο χρόνο.

Ο χρόνος έκδοσης καθώς και το κόστος είναι “πονοκέφαλος” για τους κατόχους των διαβατηρίων. Παρόλα αυτά, οι Νοτιοαφρικάνοι λαμβάνουν τη Visa, με μόνο ένα ποσοστό 4% να δηλώνει πως έλαβαν αρνητική απάντηση στην έκδοση Visa, κυρίως από προορισμούς όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ και κάποιες χώρες εντός της Συνθήκης Σένγκεν.

Σύμφωνα με την Travelstart.co.za οι περισσότεροι αιτούντες για Visa (31%) λαμβάνουν απάντηση εντός δύο εβδομάδων και το 28% σε λιγότερο από μια εβδομάδα.

Η άρνηση Visa είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή του ταξιδιού (22%), χάσιμο χρημάτων (17%), την ακύρωση του ταξιδιού (10%) και το να χάσουν την πτήση (6%), σύμφωνα με όσους απάντησαν στο ερωτηματολόγιο της ιστοσελίδας.

Σημειώνεται ότι οι κάτοχοι διαβατηρίου της Νότιας Αφρικής μπορούν να επισκεφθούν 101 χώρες χωρίς θεώρηση Visa (68 χωρίς θεώρηση εισόδου, 33 θεωρήσεις κατά την άφιξη). Μεταξύ των προορισμών ενδεικτικά είναι η Μποτσουάνα, η Βραζιλία, η Αιθιοπία, το Χονγκ Κονγκ, το Ισραήλ, η Κένυα, ο Μαυρίκιος, το Κατάρ, η Σιγκαπούρη, η Ζάμπια και η Ζιμπάμπουε.