Της Εύας Οικονομάκη

Με τρεις διαγωνισμούς που προβλέπουν την αξιοποίηση ισάριθμων ιαματικών πηγών προχωρά το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Μετά τον διαγωνισμό για την εκμετάλλευση της Λουτρόπολης των Καμένων Βούρλων, για την οποία η σχετική διαδικασία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, το ΤΑΙΠΕΔ δρομολογεί την αξιοποίηση τριών ακόμη ιαματικών πηγών.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στόχος του Ταμείου είναι μέχρι το τέλος του έτους να έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση της λουτρόπολης των Καμένων Βούρλων, με τον όμιλο Μήτση να είναι ο μοναδικός συμμετέχων στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, αφού μόνο εκείνος υπέβαλε οικονομική προσφορά.

Ποιες έπονται

Στο ίδιο πλαίσιο, μέχρι το τέλος του 2022 αναμένεται να ξεκινήσει ο αντίστοιχος διαγωνισμός για την αξιοποίηση του παραθαλάσσιου ακινήτου με τις ιαματικές πηγές των Θερμοπυλών.

Επονται, βάσει χρονοδιαγράμματος, οι προκηρύξεις μέσα στο α’ εξάμηνο του 2023 για δύο επιπλέον διαγωνισμούς.

Ο πρώτος αφορά την εκμετάλλευση της ιαματικής πηγής και του κάμπινγκ Κονιαβίτη και ο δεύτερος την αξιοποίηση της ιαματικής πηγής της Υπάτης.

Δύο ακίνητα

Μάλιστα, μέχρι το τέλος του έτους εκτιμάται ότι θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την έναρξη της αξιοποίησης του παραθαλάσσιου ακινήτου που βρίσκεται στον οικισμό της Αγίας Τριάδας στον δήμο Θερμαϊκού.

Αντίστοιχα, μέσα στο α’ εξάμηνο του 2023 εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει και ο διαγωνισμός για την εκμετάλλευση του ακινήτου που βρίσκεται στο Ποσείδι της Χαλκιδικής, όπου έχουν αναπτυχθεί και λειτουργούν εγκαταστάσεις κάμπινγκ.