Η Wizz Air πιθανότατα θα πρέπει να μειώσει τη χωρητικότητα έως και 10% λόγω συνεχιζόμενων προβλημάτων με ορισμένους από τους κινητήρες των αεροσκαφών της.

Ειδικότερα, η ουγγρική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους την περασμένη Δευτέρα επιβεβαίωσε ότι ορισμένοι από τους κινητήρες της θα πρέπει να ανακληθούν για επιθεώρηση τους επόμενους μήνες και μέχρι το 2024.

Η εν λόγω απόφαση έρχεται αφού η RTX, η μητρική εταιρεία του κατασκευαστή κινητήρων Pratt & Whitney, βρήκε στοιχεία ελαττώματος μετάλλου σκόνης που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ρωγμές του κινητήρα.

«Η Wizz Air αξιολογεί επί του παρόντος τις επιπτώσεις για να κατανοήσει την έκταση του αντίκτυπου στον στόλο της, με τις αρχικές εκτιμήσεις να υποδεικνύουν πιθανή μείωση της χωρητικότητας κατά 10% για το δεύτερο εξάμηνο του οικονομικού έτους 2024», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση, προσθέτοντας ότι θα επιδιώξει αποζημίωση για ζημιές.

Η Wizz δεν είναι η μόνη εταιρεία που επηρεάζεται από την ανάκληση, αφού η RTX ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα ανακαλέσει και θα επιθεωρήσει περίπου 700 κινητήρες από τώρα έως το 2026 με συνολικό κόστος περίπου 3 δις. δολάρια (2,4 δις. λίρες).