Το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου προβλέπει αριθμούς ρεκόρ επιβατών εν μέσω της αύξησης της ζήτησης για ταξίδια αναψυχής.

Ειδικότερα, αύξησε τον αριθμό των επιβατών που αναμένει να ταξιδέψουν μέσω του αεροδρομίου φέτος σε 82,8 εκατ. δηλαδή 1,4 εκατ. περισσότεροι από ό,τι προέβλεπε τον Δεκέμβριο του 2023, όταν είχε υποδεχθεί 80,9 εκατ. επιβάτες.

Περίπου 79,2 εκατ. άνθρωποι ταξίδεψαν μέσω των τερματικών σταθμών του Χίθροου πέρυσι.

Η όρεξη των καταναλωτών για διακοπές στο εξωτερικό έχει εκτοξευθεί από την αρχή του έτους, αλλά οι τιμές παρέμειναν επίσης υψηλές καθώς οι φορείς εκμετάλλευσης προσπαθούν να επωφεληθούν από την αύξηση της ζήτησης μετά την πανδημία.

Το Χίθροου ανέφερε ότι τα αεροπορικά έσοδά του αναμένεται να μειωθούν κατά 9,7% στα 2,2 δις. λίρες, κυρίως λόγω της μείωσης κατά ένα πέμπτο των ρυθμιστικών τελών από την 1η Ιανουαρίου.

Το λειτουργικό κόστος προβλέπεται να αυξηθεί κατά περίπου 8% σε 1,5 δις. λίρες για να αντιμετωπιστεί η αύξηση της ζήτησης.

Τον Απρίλιο, το αεροδρόμιο σημείωσε κέρδη 189 εκατ. λιρών προ φόρων για τους πρώτους τρεις μήνες του 2024, σε σύγκριση με ζημιά 60 εκατομμυρίων λιρών την ίδια περίοδο πέρυσι.