To CHEFI οδεύει αισίως προς τον τρίτο χρόνος ζωής του και σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα έχει γίνει ήδη κερδίσει τις καρδιές πολλών επώνυμων και ανώνυμων αφού έχει μπει στο επίκεντρο των γαστρονομικών συζητήσεων της ευρύτερης Αθήνας. Μέσα από τις μαγευτικές γευστικές εμπειρίες και το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης, το έχουν ήδη κατατάξει ψηλά στον κατάλογο προτίμησης τόσο οι γευσιγνώστες όσο και οι οινογνώστες όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και χωρών του εξωτερικού.

Η φιλική ατμόσφαιρα σε μια φιλόξενη και υποδειγματικά ανακαινισμένη μονοκατοικία, η οποία έχει μετατραπεί σε ένα ζεστό εστιατόριο στο Χαλάνδρι, μπορεί να προσφέρει μια απόλυτα μαγευτική βραδιά.

Η κουζίνα, έργο ξεχωριστής έμπνευσης και δημιουργίας ισορροπεί ανάμεσα στην Ελληνική παραδοσιακή, την Μεσογειακή και όντας σύγχρονη με ελαφρώς ανατολίτικα στοιχεία, συνθέτει τους πιο  πρωτόγνωρους συνδυασμούς γεύσεων για τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Τα εξαίσια πιάτα με τα ολόφρεσκα προϊόντα και τις «μοναδικές» συνταγές, άψογα εκτελεσμένες με αγάπη, μεράκι και φαντασία, η κάβα με τις ιδιαίτερα επιλεγμένες ετικέτες, αναπόσπαστο συστατικό της γαστριμαργικής απόλαυσης που προσφέρει το CHEFI.

Η φιλοσοφία μας είναι πως οι γεύσεις, τα χρώματα και τα αρώματα ενός εξαιρετικού πιάτου πρέπει να συνυπάρχουν. Γι’ αυτό δουλεύουμε επιμελώς ώστε το φροντισμένο service, οι μουσικές επιλογές, η αύρα του κήπου με την καλοκαιρινή διάθεση, και κάθε αψεγάδιαστη γωνιά του εστιατορίου μας να συμβάλλουν στη χαρά του να ξαναανακαλύπτεις μια παλαιά τέχνη… την τέχνη της γαστρονομίας.

Πως «γεννήθηκε» το CHEFI The Restaurant…το νέο γευστικό στέκι στο Χαλάνδρι, που είναι μεν καινούργιο αλλά στην πραγματικότητα έχει πίσω του μια ιστορία που ξεκινάει πριν πάρα πολύ καιρό….

Όλα αρχίζουν όταν η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου, Έφη Κότσαπα εγκαταλείπει τις πολυεθνικές εταιρίες και την καριέρα ενός υψηλόβαθμου στελέχους, ξεκινώντας ένα ταξίδι ζωής πέρα από τα συνηθισμένα. Κάπου ανάμεσα στα Ιμαλάια και τo νησί του Πάσχα, μια απόφαση αλλαγής καριέρας παίρνει σάρκα και οστά όταν η Έφη αποφασίζει να κάνει το πάθος της, την αγάπη της για το φαγητό, το νέο της επάγγελμα.

Γυρίζει στην Ελλάδα, εγγράφεται σε μια σχολή μαγειρικής και έτσι ξεκίνα άλλο ένα μεγάλο ταξίδι της ζωής της, αυτή τη φορά όχι σε εξωτικά τοπία αλλά σε εξωτικές γεύσεις… Βοηθός βοηθού είναι η πρώτη της «μαγειρική» δουλειά σε ένα εστιατόριο το οποίο έμελλε να αλλάξει την επαγγελματική ζωή της αφού εκεί γνωρίζει τον σημερινό chef του CHEFI, τον Αλέξανδρο Κοσσυβάκη. Η χημεία τους είναι μοναδική και λίγο καιρό μετά την γνωριμία τους έχουν ήδη αποφασίσει να συνεργαστούν και να δοκιμάσουν κάτι τελείως διαφορετικό στην Ελλάδα, να γίνουν personal chefs.

Τα επόμενα χρόνια, ανάγουν το private chefing σε μοναδική τέχνη στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, μαγειρεύοντας prive γεύματα σε σπίτια γνωστών και μη Αθηναίων. Τα πιάτα τους ήταν τόσο μοναδικά σε γεύση που οι πελάτες τους, λάτρεις και αυτοί του πολύ καλού φαγητού, τους προτρέπουν να ανοίξουν το δικό τους εστιατόριο.

Χωρίς πολλά-πολλά και σε μικρό σχετικά χρονικό διάστημα το όνειρό τους γίνεται  πραγματικότητα και εγένετο το CHEFI The Restaurant!

Το CHEFI έχει ήδη γιορτάσει δύο επιτυχημένα χρόνια και συνεχίζει με το ίδιο κέφι και την ίδια διάθεση όπως την πρώτη μέρα. Η εξαιρετική χημεία ανάμεσα στον Αλέξανδρο και την Έφη έχει μεταδοθεί σε ολόκληρο το εστιατόριο και όποιος επισκεφθεί το CHEFI, θα βιώσει την απόλυτη αρμονία που επικρατεί από το φαγητό μέχρι το προσωπικό.