Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι διεθνείς τουρίστες επέστρεψαν στη Γαλλία αυτό το καλοκαίρι. Επίσης, παρά τη μείωση της αγοραστικής δύναμης -λόγω του υψηλότερου πληθωρισμού- οι Γάλλοι ταξίδεψαν για διακοπές.

Οι διεθνείς αφίξεις με πτήσεις μεγάλων αποστάσεων έχουν αυξηθεί 29%, σύμφωνα με την Atout France.

Πολλοί Ευρωπαίοι επισκέφθηκαν τη Γαλλία τον Αύγουστο. Αύξηση 119% υπήρξε και στους Ασιάτες ταξιδιώτες σε σύγκριση με το 2022. Ωστόσο, εξακολουθεί να μην είναι τόσο σημαντική όσο πριν.

Επιπλέον, πολλοί Αμερικανοί επωφελήθηκαν από την ευνοϊκή ισοτιμία ευρώ-δολαρίου ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι επισκέπτες από τις ΗΠΑ στη Γαλλία, μετά τη θετική δυναμική από πέρυσι.

Πόσο αυξήθηκαν τα έσοδα σε ξενοδοχεία της Γαλλίας

Τα μέσα έσοδα στα ξενοδοχεία ανά δωμάτιο αυξήθηκαν κατά 21,9% σε σύγκριση με το 2019, έτος αναφοράς πριν από την υγειονομική κρίση και τις τρέχουσες ανατροπές.

Ακόμη και από την πλευρά του κάμπινγκ, η προσέλευση ξεπέρασε τις προσδοκίες του κλάδου, όντας ελαφρώς υψηλότερη από αυτή του 2022.
Αυτό οφείλεται στην επιστροφή των Ευρωπαίων, όπως ανέφερε ο Nicolas Dayot, πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Υπαίθριων Ξενοδοχείων (FNHPA).

Η Γαλλία προς τον τουρισμό όλο το χρόνο

Η Βρετάνη, η Νορμανδία και το Βόρειο Πα-ντε-Καλαί πρωτοστατούν στη συμμετοχή σε εξοχικές κατοικίες, ξεπερνώντας τις προηγουμένως δημοφιλείς περιοχές του Ατλαντικού και του νότου.

Συνολικά, η Βουργουνδία-Φρανς-Κοντέ, η Νέα Ακουιτανία, το Παϊς ντε λα Λουάρ και οι ορεινές περιοχές έχουν επίσης αυξήσει τους επισκέπτες.

Αυτή η σεζόν σηματοδοτεί μια αξιοσημείωτη αύξηση των τουριστικών προτιμήσεων για καθαρό αέρα και πεζοπορία κατά τις διακοπές στην παραλία.

Λόγω οικονομικών περιορισμών, πολλοί Γάλλοι επιλέγουν μικρότερα ταξίδια πιο κοντά στο σπίτι αντί για τις παραδοσιακές μεγάλες καλοκαιρινές διακοπές στο νότο.

Η Γαλλία στρέφεται πλέον προς ένα μοντέλο τουρισμού τεσσάρων εποχών. Ηδη, οι  κρατήσεις του Σεπτεμβρίου να αυξάνονται κατά 20% μετά από μια επιτυχημένη ανοιξιάτικη σεζόν.

Η εκτός εποχής προσφέρει επίσης καλύτερη σχέση ποιότητας/τιμής σε σχέση με την τουριστική περίοδο.