Σύνταξη: tourismtoday.gr

Προσγειώθηκε σήμερα Σάββατο 6 Ιουλίου στο διεθνές αεροδρόμιο «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» της Καλαμάτας η πρώτη πτήση της Air France, με τουρίστες από το Παρίσι.

Οι αρχές και οι φορείς τουρισμού υποδέχτηκαν τους επιβάτες του νέου αεροπορικού δρομολογίου, το οποίο θα βοηθήσει πολύ την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Ευχάριστο χαρακτηρίζει το γεγονός, σε ανακοίνωση της η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας. Οπως επισημαίνουν οι ξενοδόχοι του νομού “υποδεχθήκαμε μαζί με τους τοπικούς φορείς της Αυτοδιοίκησης και των Επαγγελματιών τους επιβάτες και, με τον τρόπο μας, τους ευχαριστήσαμε για την επιλογή που έκαναν στην περιοχή μας.

Μια επιλογή, που αποτελεί σοβαρή ένδειξη της τάσης που έχει διαμορφωθεί στις διεθνείς αγορές να στραφούν στη Μεσσηνία με το γραφικό φυσικό περιβάλλον και τον γενικότερο πλούτο των επιλογών που προσφέρει ο τόπος στον επισκέπτη του.

Ταυτόχρονα, σηματοδοτεί την ανάγκη τόσο της συστηματικής προσέγγισης των αγορών με στρατηγική, όραμα και προοπτική όσο και της αναβάθμισης των υποδομών με σπουδαιότερη την επέκταση του αεροδρομίου , την οποία κατ’ επανάληψη έχουμε επισημάνει.

Η υλοποίηση αυτού του έργου θα ανοίξει κυριολεκτικά τις πύλες από το εξωτερικό, με ταξιδιώτες και επαγγελματίες που θέλουν να τονώσουν την περιοχή μας, αλλά δεν μπορούν λόγω των δικών μας αδυναμιών να ανταποκριθούμε σε όσα είναι αναγκαία να κάνουμε για την προσέλκυσή τους.

Καλωσορίσαμε την πτήση της γαλλικής εταιρίας που μας γεμίζει με αισιοδοξία για την τουριστική προοπτική της περιοχής μας που, όπως διαφαίνεται, θα σημειώσει άνοδο στις αφίξεις εφέτος, ευελπιστώντας ότι θα καλύψει τις απώλειες της περυσινής χρονιάς”.