Την άμεση επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας και στα καταλύματα, που είναι ανοιχτά όλο το χρόνο, ζητεί με επιστολή του στον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς ο τ. πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου και μέλος του Δ.Σ. του ΞΕΕ κ.Περικλής Αντωνίου.

Ο κ.Αντωνίου επισημαίνει ότι ειδικά στα προσφυγόπληκτα νησιά του Β.Αιγαίου, πέραν των τουριστικών επιπτώσεων, η εξάπλωση του κορωνοϊού διαμορφώνει συνθήκες εν δυνάμει υγειονομικής βόμβας λόγω των δεκάδων χιλιάδων κατατρεγμένων, απειλώντας τους πάντες και τα πάντα.

Εάν αυτό, δεν είναι απόλυτα εφικτό, να επιτραπεί με κυβερνητική απόφαση η λειτουργία σε όποιο κατάλυμα επιθυμεί να παραμείνει ανοιχτό, σημειώνει. Εάν δεν υπάρξουν πρόθυμοι, να υπάρξει εκ περιτροπής λειτουργία, σύμφωνα με τις τρέχουσες ανάγκες.

Στην επιστολή ο κ.Αντωνίου υπογραμμίζει ότι “η εξαίρεση των ετήσιας λειτουργίας καταλυμάτων, δεν προστατεύει (στον προσδοκώμενο βαθμό) τη Δημόσια Υγεία και πρώτιστα το προσωπικό τους, επιτείνοντας τις επιπτώσεις του ιού, αφήνοντάς τα (τα καταλύματα) κυριολεκτικά στη τύχη τους, ‘’αδιαφορώντας’’ άραγε(;) για την ενδεχόμενη κατάρρευσή τους, λόγω δραματικής μείωσης ή και μηδενισμού των τζίρων/εσόδων τους, με τις ίδιες όμως… επιβαρύνσεις/δαπάνες!”

“Αδυνατούμε να πιστέψουμε, ότι υπάρχει Δημόσια Αρχή ή σχετική Νομοθεσία, εντός Ε.Ε., που… ’’συνειδητά και επιλεκτικά’’ υποχρεώνει, Κλάδο ή επιχείρηση, να λειτουργεί με ζημιές, αδυνατώντας να ανταποκριθεί στις πάσης φύσεως υποχρεώσεις της, μέχρι την κατάρρευσή της, δίχως καμία ευθύνη ή βοήθεια, κανενός! Κι ακόμα χειρότερα, όταν η Ξενοδοχειακή Επιχείρηση είναι Οικογενειακή/Πολύ Μικρή/Μικρή, σε πολύπαθο/Προβληματικό Προορισμό/Περιφέρεια”, σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ.Αντωνίου.