Έργα που αφορούν στο νέο λιμάνι, το κεντρικό και το λιμάνι της Ιχθυόσκαλας, παρουσίασε ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας (ΟΛΚ), Χρήστος Ηλιάδης.

Σχετικά με το εμπορικό λιμάνι της Καβάλας ανέφερε πως έχει προτεραιότητα στο ΤΑΙΠΕΔ όπως και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

“Έχει έρθει η πρόταση από το ΤΑΙΠΕΔ για το τι δραστηριότητες σκοπεύει να παραχωρήσει μετά από διαγωνιστική διαδικασία. Η πρόταση συζητήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο και έχει εγκριθεί”, τόνισε ο κ. Ηλιάδης.
Οπως είπε χαρακτηριστικά “σκοπός είναι η εύρεση ιδιωτικών κεφαλαίων για την ανάπτυξη του εμπορικού λιμανιού και στόχος η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας”.

Για το έργο της ανάπλασης τμήματος της χερσαίας ζώνης του “Απόστολος Παύλος” επί της οδού Αβέρωφ -προϋπολογισμού 887.000 ευρώ- οι μελέτες έχουν εγκριθεί και θα είναι έτοιμο το καλοκαίρι του 2020.
Για το θέμα του υδατοδρομίου ο πρόεδρος του ΟΛΚ επεσήμανε πως η αδειοδότηση προχωράει κανονικά ωστόσο για τα υδροπλάνα δεν υπάρχει δίκτυο που να στηρίζει την κερδοφορία ενός τέτοιου εγχειρήματος.