Ένας στους δέκα Καναδούς δίνει προτεραιότητα στις ταξιδιωτικές του επιθυμίες έναντι των πληρωμών του στέγασης. Αυτό αποκάλυψε πρόσφατη έρευνα του Flight Center Travel Group που διεξήχθη από το YouGov.

Περίπου το 10% των ερωτηθέντων παραδέχτηκε ότι παραμέλησε τις πληρωμές ενοικίου ή στεγαστικού δανείου για να καλύψει το κόστος των διακοπών. Μάλιστα οι άνδρες έχουν διπλάσιες πιθανότητες (12%) από τις γυναίκες (7%) να εκδηλώσουν αυτή τη συμπεριφορά.

Ο Όμιλος Flight Center σημειώνει σε μια δήλωση ότι τα αποτελέσματα αντικατοπτρίζουν «μια ανησυχητική αλλαγή στις οικονομικές προτεραιότητες».

Ωστόσο, σημειώνει επίσης ότι οι Καναδοί, ιδιαίτερα εκείνοι ηλικίας 18-40 ετών, επιδεικνύουν επίσης μια μοναδική ισορροπία περιπλάνησης και ανθεκτικότητας, επιλέγοντας να πλοηγούνται και να προσαρμόσουν τα οικονομικά τους αντί να εγκαταλείψουν εντελώς τα ταξίδια.

Περίπου έξι στους 10 νεότερους Καναδούς (61%) που ερωτήθηκαν είναι αποφασισμένοι να ταξιδέψουν μέσα στους επόμενους 12 μήνες, υποδηλώνοντας μια αδιαπραγμάτευτη πτυχή των επιλογών του τρόπου ζωής τους ακόμη και σε αβέβαιες οικονομικές περιόδους.

Σχεδόν οι μισοί (45%) των νεότερων Καναδών σχεδιάζουν να κάνουν τουλάχιστον ένα ταξίδι φέτος, με ένα επιπλέον 11% να προγραμματίζει τρεις ή περισσότερες διακοπές.

Περισσότερο από τα τρία τέταρτα (82%) των Καναδών δηλώνουν ότι θα προϋπολογίσουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια με τους εξής τρόπους :

  • Ψάχνoντας για αποκλειστικές προσφορές και εκπτώσεις (39%).
  • Επιλέγοντας οικονομικά καταλύματα (36%).
  • Εξερευνώντας τοπικούς ή εγχώριους προορισμούς (33%).