jat91Μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η εν εξελίξει διαδικασία καθορισμού της δομής και του μεγέθους του εθνικού αερομεταφορέα της Σερβίας Air Serbia (πρώην Jat Airways), δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Tanjug εκπρόσωπος της εταιρείας, η διοίκηση της οποίας πέρασε στα “χέρια” του εθνικού αερομεταφορέα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Etihad Airways.

“Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε πρόσθετες ανακοινώσεις” δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Air Serbia.

Υπενθυμίζεται ότι, η Σερβική Κυβέρνηση υπέγραψε, την 1η Αυγούστου 2013, συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με την Etihad Airways, στην οποία μεταβίβασε το 49% των μετοχών των σερβικών αερογραμμών και το management της νεοσύστατης εταιρείας, υπογράφοντας ένα πενταετές συμβόλαιο διοίκησης από τον αερομεταφορέα των ΗΑΕ.

Η Jat Airways ξεκίνησε ήδη να λειτουργεί ως Air Serbia, όμως τυπικά και νομικά η αλλαγή του ονόματος δεν θα γίνει αμέσως, καθώς γι’ αυτό απαιτείται και αντίστοιχη αλλαγή της άδειας πτητικής εκμετάλλευσης (AOC).

Με στρατηγικό εταίρο την Etihad Airways, η Air Serbia αναμένεται να αποκτήσει έναν στόλο 10 νέων αεροσκαφών τύπου Airbus.

kerdos