Το επενδυτικό πρόγραμμα για την περιοχή Ερημίτης-Κασσιώπης παρουσίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνικού τμήματος της Αμερικανικής NCH Capital Α. Σάντης, σχετικά με την επένδυση ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ.
Η εταιρεία παρουσίασε την μακέτα και το επενδυτικό της πρόγραμμα το οποίο θα περιλαμβάνει τρεις οικιστικές ζώνες και μια μαρίνα 60 σκαφών, εκτιμώντας ότι η υλοποίηση θα ολοκληρωθεί σε 2 χρόνια.

Οι δύο οικιστικές ζώνες θα αποτελούνται από πολυτελείς κατοικίες οι οποίες θα πωληθούν και η τρίτη – που βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο κοντά στον ανεμόμυλο – θα περιλαμβάνει το ξενοδοχείο 90 δωματίων, το οποίο θα μείνει στην ιδιοκτησία της εταιρείας αλλά θα έχει το όνομα κάποιας γνωστής εταιρείας, με τη μέθοδο franchise.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της NCH Capital, υπογράμμισε ότι η εταιρεία θα προβάλλει την επένδυση της βασιζόμενη στην ομορφιά του τοπίου και την οικολογική αντιμετώπιση της λειτουργίας του. Για το λόγο αυτό δεν θα καλυφθεί ούτε το 10% των 500 στρεμμάτων, που η νομοθεσία δίνει για τις ιδιωτικές δασικές εκτάσεις.

Οι πολυτελείς βίλες με ατομική πισίνα, θα είναι αραιοκτισμένες και το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι το πράσινο. Επίσης, εσωτερικά στο οικόπεδο η κυκλοφορία θα γίνεται με ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Θα αναβαθμιστούν τα μονοπάτια και θα διαμορφωθούν αντιπυρικές ζώνες. Ο ανεμόμυλος θα αναδειχθεί ως σημείο πολιτιστικής αναφοράς.
Οι τιμές πώλησης ανεβαίνουν πολύ γι’ αυτό η εταιρεία στοχεύει σε αγοραστές με υψηλά εισοδήματα.

Την μελέτη, την αδειοδότηση και τη μελέτη εφαρμογής των κατασκευών ενέθεσαν στο αρχιτεκτονικό γραφείο «Αλέξανδρος Τομπάζης» και σύμφωνα με εκπρόσωπο του ήδη έχει εκπονηθεί η πολεοδομική μελέτη, έχει εγκριθεί από τα συναρμόδια υπουργεία και έχει εκδοθεί η ΚΥΑ έγκρισης της, μαζί με τη χωροθέτηση της μαρίνας.

Παράλληλα έχουν εγκριθεί όλοι οι περιβαλλοντικοί όροι για τη μονάδα αφαλάτωσης που θα υδροδοτεί τις εγκαταστάσεις.Όπως διευκρίνισε η αρχιτέκτονας κ.Πλατανιώτη σκοπόςείναι να αδειοδοτηθεί το σύνολο της επένδυσης σε μία μόνον άδεια και εκτίμησε ότι θα απαιτηθούν λιγότερες υπογραφές, από τις 2.500 που είχαν εξασφαλίσει για την κατασκευή του Costa Navarino, τη μελέτη και αδειοδότηση του οποίου είχε αναλάβει το ίδιο γραφείο.

Από την παρουσίαση που έγινε στο Επιμελητήριο Κέρκυρας απουσίαζαν η Περιφερειακή και η Δημοτική αρχή, που είχαν προσκληθεί.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σ. Χονδρογιάννης δήλωσε την πλήρη υποστήριξη του Επιμελητηρίου στην επένδυση, όπως και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Σ. Γκίκας με την προϋπόθεση όμως ότι «αν γίνει σαν το Μπαρμπάτι δεν θα σας στηρίξουμε».