Στρατηγική συνεργασία με τον όμιλο Intuition Communication σύναψε το Συμβούλιο Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού ΕΛΙΤΟΥΡ με σκοπό την προβολή της Ελλάδας στις αγορές του εξωτερικού ως προορισμού ιατρικού τουρισμού.

Ο όμιλος Intuition Communication θεωρείται ο σημαντικότερος ψηφιακός πάροχος ενημέρωσης στον χώρο της υγείας στη βρετανική αγορά και από τους σημαντικότερους διεθνείς παράγοντες στον τομέα του ιατρικού τουρισμού διεθνώς, που διαχειρίζεται μεταξύ άλλων το Treatment Abroad και το International Medical Travel Journal.

Κεντρικός στόχος της συμφωνίας είναι η δημιουργία διεθνών συνεργιών με σημαντικούς stakeholders της παγκόσμιας βιομηχανίας ιατρικού τουρισμού και η παροχή τεχνογνωσίας.

Η συμφωνία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής της ΕΛΙΤΟΥΡ, στο IMTJ (International Medical Tourism Journal) Medical Travel Summit 2015 το οποίο πραγματοποιήθηκε 15-16 Απριλίου στο Λονδίνο και εκπροσωπήθηκε από το κ. Τάκη Μελέτη, Αντιπρόεδρο της Goldair & μέλος του ΔΣ της ΕΛΙΤΟΥΡ.

Η συμφωνία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του στρατηγικού πλάνου δράσης της ΕΛΙΤΟΥΡ με καταληκτικό στόχο την εδραίωση της Ελλάδας ως προορισμού παγκόσμιας εμβέλειας στον τομέα του ιατρικού τουρισμού, συμβάλλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στην επίτευξη των εθνικών στόχων διαφοροποίησης του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος καθώς και της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.

Το Συμβούλιο Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού ΕΛΙΤΟΥΡ αποτελεί Μη Κυβερνητική Οργάνωση με βασικό σκοπό την προώθηση του Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα και τη συνεργασία με αντίστοιχους φορείς του εξωτερικού. Ιδρύθηκε από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς παρόχους υγείας της χώρας, δημιουργώντας ένα cluster από αξιόπιστες και υπερσύγχρονες μονάδες υγείας και εταιρείες διαφόρων κλάδων όπως αεροπορικές, ασφαλιστικές, τουριστικά γραφεία, facilitators, ξενοδοχεία, διαφημιστικές, συμβούλους επιχειρήσεων και εταιρείες πιστοποιήσεων οι οποίες καλύπτουν όλο το φάσμα του ιατρικού τουρισμού σε όλη την Ελλάδα. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Global Healthcare Travel Council.

Τέλος όπως σημειώνει στον ΕΤ της Κυριακής ο πρόεδρος του Ομίλου Ιασώ κ. Γιώργος Σταματίου που αποτελεί ένα εκ των ιδρυτικών μελών της ΕΛΙΤΟΥΡ σήμερα ο φορέας απαριθμεί 44 μέλη. Πέραν της προώθησης του τουρισμού υγείας στην Ελλάδα η ΕΛΙΤΟΥΡ έχει ως κύριο σκοπό να συνεργαστεί με αντίστοιχους διεθνείς οργανισμούς για παγκόσμια θέματα που άπτονται του Ιατρικού Τουρισμού. Ο κ. Σταματίου τονίζει ότι στους άλλους στόχους του νεοσύστατου φορέα καταγράφονται η :

–          Προώθηση της Ελλάδας στο εξωτερικό ως κορυφαίος προορισμός τουρισμού υγείας.

–          Ο συντονισμός των συμμετεχόντων, προκειμένου να βρουν κοινό έδαφος και να αναπτύξουν περαιτέρω τις επιχειρηματικές οντότητες τους στην αγορά του Ιατρικού Τουρισμού.

–          Στήριξη του κράτους αναφορικά με θέσπιση του θεσμικού πλαισίου για την προώθηση του τουρισμού υγείας στην Ελλάδα.

–          Παροχή τεχνογνωσίας και εξατομικευμένης εκπαίδευσης για προγράμματα διαπίστευσης.

–          Η ανάπτυξη της επικοινωνίας του δικτύου και συνεργασία μεταξύ των μελών της με διεθνείς ενώσεις ιατρικού τουρισμού.

του Χάρη Ντιγριντάκη