Προχωρούν οι διαδικασίες αδειοδότησης ξενοδοχειακών επενδύσεων σε Ζάκυνθο και Σπάρτη με τους αρμόδιους φορείς να δίνουν το «πράσινο φως».

  • Ειδικότερα η υπηρεσία δόμησης του δήμου Ζακύνθου προχώρησε σε “ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 84708/19 ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 1 (ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΑΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΜΕ ΥΠΟΓΕΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΕΣΔΕΞΑΜΕΝΕΣ) ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΤΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ Κ2”. Το ακίνητο βρίσκεται στο Λαγανά Ζακύνθου και ανήκει στην εταιρία D & V COSTIS HOSPITALITY A.E. ΥΠ/ΣΙΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ.
  • Επιπλέον η διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Πελοποννήσου προχώρησε στην έγκριση Τροποποίησης Περιβαλλοντικών Όρων του έργου Ξενοδοχείο με διακριτικό τίτλο ¨ΜΥΣΤΡΑΣ ΜΕΓΑ ΘΕΡΕΤΡΟ – MYSTRAS GRAND PALACE RESORT AND SPA¨ κατηγορίας πέντε αστέρων (5*), 224 κλινών. Το κατάλυμα βρίσκεται στη θέση «Δεύτερο Σταυροδρόμι» της Δ.Ε. Μυστρά του Δήμου Σπάρτης, Π.Ε. Λακωνίας». Η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων κρίθηκε αναγκαία λόγω της αύξησης της δυναμικότητας της τουριστικής μονάδας κλασσικού τύπου spartiαστέρων, σε δυναμικότητα 224 κλινών από 68 κλίνες. Το προτεινόμενο τουριστικό κατάλυμα κλασσικού τύπου “ΜΥΣΤΡΑΣ ΜΕΓΑ ΘΕΡΕΤΡΟ – MYSTRAS GRAND PALACE RESORT & SPA ”, θα διατηρεί το σύνολο των κοινοχρήστων χώρων και εγκαταστάσεων του που απαιτούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές για την εξυπηρέτηση των δωματίων και σουιτών σε πλήρη λειτουργία καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Φορέας του έργου είναι η εταιρία Δ. ΚΑΛΟΕΙΔΗΣ – Γ. ΚΑΛΟΕΙΔΗ Α.Ε.,