Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η τουρκική αεροπορική εταιρεία Pegasus Airlines προσφέρει στους επιβάτες τη δυνατότητα να υπολογίσουν το αποτύπωμα άνθρακα των πτήσεων τους.

Η πρωτοβουλία για τη κλίμα έρχεται ως αποτέλεσμα της συνεργασίας με τη νορβηγική εταιρεία Chooose.

Μια νέα πλατφόρμα παρέχει στους επιβάτες και στους διαχειριστές εταιρικών ταξιδιών την επιλογή να συμβάλουν ενεργά στη μείωση των εκποπών άνθρακα στηρίζοντας εναλλακτικές λύσεις όπως η χρήση βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων (SAF).

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Pegasus Guliz Ozturk δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που κάναμε ένα ακόμη βήμα προς τη βιωσιμότητα. Σχετικά με τη δράση για το κλίμα, έχουμε δεσμευτεί να φτάσουμε τις καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2050.

Έχουμε ενισχύσει περαιτέρω τη δέσμευσή μας με στόχο τη μείωση των εκπομπών άνθρακα ανά επιβάτη/χιλιόμετρα κατά 20% έως το 2030, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2019».

Και πρόσθεσε: “Οι στόχοι μας θα απαιτήσουν σημαντικές αλλαγες στις δραστηριότητές και στην υποδομή που χρησιμοποιούμε. Για το λόγο αυτό εργαζόμαστε σε ένα ευρύ φάσμα πρωτοβουλιών.

Γνωρίζουμε επίσης ότι οι επιβάτες μας είναι πρόθυμοι να αναλάβουν δράση σχετικά με τη βιωσιμότητα.

Ως εκ τούτου, θέλαμε να δημιουργήσουμε μια πρόσθετη πλατφόρμα για να ενθαρρύνουμε τους επισκέπτες μας να συμβάλλουν στη δράση για το κλίμα όταν ταξιδεύουν”.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Chooose, κ. Andreas Slettvoll, δήλωσε: “Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με την Pegasus Airlines και βοηθάμε τους επιβάτες της να συμβάλουν στη δράση για το κλίμα.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν να κατανοήσουν τις εκπομπές άνθρακα και να υποστηρίξουν λύσεις για το κλίμα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που κάνουμε τη δράση για το κλίμα πιο προσιτή στους ταξιδιώτες”.