Ενώ οι διεθνείς ξενοδοχειακές αλυσίδες συμβάλλουν οικονομικά στις τοπικές και διεθνείς φιλανθρωπικές προσπάθειες, μικρότερα θέρετρα σε όλο τον κόσμο διαδραματίζουν ολοένα και σημαντικότερο ρόλο στην παροχή απασχόλησης και στην έμπνευση των κοινοτήτων.

Το Binga Beach Resort είναι ένα νέο πολυτελές θέρετρο «glamping» και βρίσκεται σε μια απομακρυσμένη παραλία στην Palawan , στις Φιλιππίνες . Η ομάδα του Binga Beach Resort έχει μεγάλο ενδιαφέρον να προσφέρει στους ντόπιους.

«Η βοήθεια είναι πάντα μεγαλύτερη όταν παρέχεται με άμεσο και προσωπικό τρόπο», δήλωσε ο Phil Demack, συνεργάτης στο Binga Beach Resort . «Εάν μπορούμε να έχουμε άμεσο αντίκτυπο στη ζωή των ανθρώπων που απασχολούμε, μπορούμε να αρχίσουμε να κάνουμε τη διαφορά. Ως ένα μικρό, ευπαρουσίαστο θέρετρο κοντά στην τοπική κοινότητα, είμαστε σε θέση να ρωτήσουμε τους ανθρώπους τι πραγματικά χρειάζονται και να παράσχουμε βοήθεια, όπως εκπαιδευτικό υλικό για τα τοπικά σχολεία, πολύ γρήγορα ».

Οι εταιρικές φιλανθρωπικές προσπάθειες μπορούν να χάσουν την ορμή και την αποτελεσματικότητά τους όταν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου αρχίσουν να διεξάγουν συνεδριάσεις επιτροπών. Οι ιδέες μπορεί να είναι επιτυχημένες και η καλοπροαίρετη εθελοντική εργασία συχνά μπορεί να χάσει την εστίασή της. Σε τοπικό περιβάλλον, οι αποφάσεις λαμβάνονται πιο γρήγορα και η προσέγγιση καθιστά τη διαφορά.

«Είμαστε στη συναρπαστική θέση να είμαστε η μόνη εταιρεία ή οργανισμός που σχετίζεται με τον τουρισμό στην περιοχή», δήλωσε ο David Le Smith, γενικός διευθυντής και συνεργάτης του Binga Beach Resort.

«Ως επιχείρηση, είμαστε σε θέση να συνδέσουμε τις μικρότερες τοπικές επιχειρήσεις με τον ευρύτερο κόσμο και να λειτουργήσουμε ως γέφυρα για τη διευκόλυνση του τουρισμού, του εμπορίου και των διεθνών συνδέσεων. Κατανοούμε τη σημασία της δράσης με υπευθυνότητα για να διασφαλίσουμε ότι έχουμε θετική επίδραση στους ανθρώπους με τους οποίους συνδέουμε ».

Πρωτοβουλίες φιλανθρωπίας και βιωσιμότητας του Binga Beach Resort:

Περιβάλλον – Με μια παρθένα παραλία με λευκή άμμο στο θέρετρο, η ομάδα διαχειρίζεται την καθημερινή καθαριότητα

Υγειονομική περίθαλψη – Το Binga Beach Resort χορηγεί θεραπείες για παιδιά που έχουν ανάγκη και βοήθεια για ηλικιωμένους

Αθλητισμός – Χορηγία μιας τοπικής ομάδας μπάσκετ και τοπικών αθλητικών εκδηλώσεων επέτρεψε στο Binga Beach Resort να έχει θετικό αντίκτυπο στους νέους των γύρω χωριών

Αυτές οι φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες δημιουργήθηκαν μετά τη δέσμευση και την επικοινωνία της ομάδας με τους τοπικούς ηγέτες «Barangay», την τοπική διεύθυνση κλινικής υγείας και τους ηγέτες των νέων.