Σύνταξη: tourismtoday.gr

Μέχρι την δίκη για την πτώχευση της Meeting Point -θυγατρικής της FTI που ελέγχει ξενοδοχεία σε Ελλάδα- στις 25 Σεπτεμβρίου, το Πρωτοδικείο Αθηνών απαγορεύει προσωρινά κάθε πραγματική ή νομική μεταβολή της περιουσίας της. Παράλληλα, αναστέλλονται και οι ατομικές διώξεις σε βάρος της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του Ν. Αγαπηνού «προηγούμενες δικαστικές ενέργειες τόσο στο Πρωτοδικείο Αθηνών όσο και στο Πρωτοδικείο Ρόδου για την διασφάλιση απαιτήσεων πιστωτών της Meeting Point είχαν απορριφθεί.

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται ένα πρώτο βήμα στο πλαίσιο της διαδικασίας διασφάλισης της πτωχευτικής περιουσίας της Meeting Point, προς ικανοποίηση των δεκάδων πιστωτών της».

Τα προληπτικά μέτρα διατάχθηκαν κατόπιν αίτησης της εταιρείας με την επωνυμία «Z.F.S. ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ», η οποία είχε δανείσει πολυάριθμο προσωπικό στα ξενοδοχεία διαχείρισης της Meting Point.
Η θυγατρική της FTI με ξενοδοχεία σε Ελλάδα έχει αφήσει ανεξόφλητο υπόλοιπο για το προσωπικό που αγγίζει το μισό εκατομμύριο ευρώ.
Την εταιρεία εκπροσώπησε στο δικαστήριο η δικηγορική εταιρεία Νίκος Αγαπηνός και Συνεργάτες.