Συμφωνική μουσική, γκαλά όπερας, μπαλέτο, τζαζ αλλά και παραδοσιακά ακούσματα περιλαμβάνει το πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα που έχει ετοιμάσει το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για τις φετινές γιορτές.

30 Δεκεμβρίου 2019
Crossover in red
Άριες και ανατροπές

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και η MOYSA (Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης) υπό τη διεύθυνση της Λίζας Ξανθοπούλου θα αποχαιρετήσουν τη χρονιά συνοδεύοντας επτά εξαιρετικές λυρικές τραγουδίστριες από τη Βόρεια Ελλάδα: Μαρία Βλαχοπούλου, Νιόβη Κλαυδιανού, Ελένη Λιώνα, Βιολέτα Λούστα, Σοφία Μητροπούλου, Σταματία Μολλούδη, Συρανούς Τσαλικιάν. Στο πρώτο μέρος θα ακουστούν αγαπημένες άριες από όπερες, ενώ στο δεύτερο τραγούδια από γνωστά μιούζικαλ. Σ? αυτή τη λαμπερή βραδιά θα κυριαρχεί το κόκκινο χρώμα στα ρούχα ή τα αξεσουάρ των καλλιτεχνών αλλά και του κοινού! Όλα τα έσοδα θα μοιραστούν στο Ορφανοτροφείο «Μέλισσα» και στο «Παιδικό Χωριό SOS-Πλαγιαρίου». Συνδιοργάνωση: Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Έναρξη: 21.00
Χώρος: Μ1 – Αίθουσα Φίλων Μουσικής
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ, 5 ευρώ (μειωμένο)

1-2 Ιανουαρίου 2020
Η ΚΟΘ στο Μέγαρο – Gala Πρωτοχρονιάς
I got rhythm

Μια ξεχωριστή πρωτοχρονιάτικη συναυλία για το καλωσόρισμα του 2020. Τζαζ ακούσματα σε αγαπημένες συνθέσεις του Τζορτζ Γκέρσουιν και γνωστά τραγούδια του Γκέρσουιν και του Κόουλ Πόρτερ που μας ταξιδεύουν στον συναρπαστικό κόσμο του Χόλιγουντ και του Μπρόντγουεϊ. Ο διεθνώς αναγνωρισμένος Θεσσαλονικιός πιανίστας Βασίλης Βαρβαρέσος, η πολυσχιδής καλλιτέχνις και ερμηνεύτρια Μαρίνα Σάττι, η παιδική χορωδία του Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου και ο γάλλος μαέστρος Μαρτίν Λεμπέλ συγκροτούν, μαζί με την ΚΟΘ, ένα εκρηκτικό μίγμα που υπόσχεται μια συναρπαστική εορταστική μουσική εμπειρία.

Έναρξη: 19.00
Χώρος: Μ1 – Αίθουσα Φίλων Μουσικής
Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ, 10 ευρώ, 5 ευρώ (μειωμένο)