Πρωτόκολλο συνεργασίας που αφορά τον τουρισμό και τα προϊόντα των δύο περιοχών (κρασί, λάδι, σταφίδα, μέλι, κ.λ.π.) υπέγραψαν οι Δήμαρχοι της Ζακύνθου και του Σαν Μαρίνο.

Ειδικότερα, στη Ζάκυνθο βρέθηκε  ο Δήμαρχος του Σαν Μαρίνο,  Βιτόριο Μπιγλιατόρι, ο οποίος το μεσημέρι του Σαββάτου επισκέφθηκε το Δήμο Ζακύνθου, συνοδευόμενος από μέλη του πολιτιστικού σωματείου της Γκιόστρας ντι Ζάντε.

Τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ζακύνθου,  Παύλος Κολοκοτσάς, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στις πολιτιστικές και τουριστικές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί με τη “Γκιόστρα” και υπήρξε ανταλλαγή δώρων ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ο Δήμαρχος του Σαν Μαρίνο, μάλιστα, παρέδωσε φάκελο με ξενοδοχεία στη χώρα του, τα οποία θα κάνουν εκπτώσεις σε Ζακυνθινούς που θα ταξιδέψουν εκεί, ενώ κάτι ανάλογο θα κάνει το επόμενο διάστημα και ο Δήμος Ζακύνθου.

Ακολούθως, ο κ. Κολοκοτσάς παρέθεσε γεύμα στον Δήμαρχο του Σαν Μαρίνο, ο οποίος θα κάνει το γύρο του νησιού και θα επισκεφθεί μερικά από τα σημεία στα οποία παράγονται και συσκευάζονται τα Ζακυνθινά προϊόντα.