Την πρωτοβουλία «ReTurkey» και τους κανόνες υπό τους οποίους θα ξεκινήσει ο τουρισμός της Τουρκίας ανακοίνωσε πρόσφατα ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της χώρας.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαν οι πρέσβεις των κορυφαίων χωρών εισερχόμενου τουρισμού καθώς και διεθνή μέσα ενημέρωσης στην Αττάλεια.

Η συνάντηση του «ReTurkey» εισήγαγε λεπτομερώς όλα τα μέτρα ασφαλείας που ελήφθησαν στο πλαίσιο του «Προγράμματος πιστοποίησης ασφαλούς τουρισμού». Από το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο και τη μεταφορά οχημάτων στο ξενοδοχείο.

«Προβλέποντας την ανησυχία των ταξιδιωτών που θέλουν να περάσουν διακοπές στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της επιδημίας, από την 1η Ιουλίου, δημιουργήσαμε ένα πακέτο ασφάλισης υγείας που περιλαμβάνει τον COVID-19. Για να μπορούν οι επισκέπτες μας να αισθάνονται άνετα. Μπορούν να αγοράσουν μια ασφάλιση υγείας με κόστος 15, 19 ή 23 ευρώ που καλύπτει χρεώσεις 3,5 και 7 χιλιάδων ευρώ αντίστοιχα». Αυτό τόνισε ο υπουργός τουρισμού της Τουρκίας.

Το «Πιστοποιητικό Ασφαλούς Τουρισμού» εισάγει νέα μέτρα σε ένα ευρύ φάσμα που κυμαίνονται από τη μεταφορά έως τη στέγαση, το προσωπικό εγκαταστάσεων έως την κατάσταση υγείας των επιβατων.