Το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Βιώσιμης Ανάπτυξης της περιοχής Λαγκάδας του Δήμου Χερσονήσου, παρουσιάστηκε σε ανοικτή εκδήλωση στην πλατεία του Αβδού.

Στόχος είναι η μείωση των ενδοδημοτικών ανισοτήτων, η διατήρηση του περιβάλλοντος, η αύξηση της απασχόλησης και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Σύμφωνα με το Δήμο, οι προτάσεις που περιέχονται στο Πρόγραμμα όπως παρουσιάστηκαν από τον υπεύθυνο της μελέτης, οικονομολόγο, Νίκο Δρακωνάκη, είναι συμβατές στο σύνολό τους τόσο με τα δεδομένα της περιοχής όσο και με το σχεδιασμό του Δήμου Χερσονήσου.

Οι τοπικές κοινωνίες της Λαγκάδας (Ποταμιές, Αβδού, Γωνιές, Μοχός, Κράσι, Κερά) συμμετείχαν στη διαδικασία της διαβούλευσης, αντάλλαξαν απόψεις και γνώσεις για την επιτυχή υλοποίηση των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής στη νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί από την κατασκευή του φράγματος Αποσελέμη.

«Στόχος είναι η Λαγκάδα να διατηρήσει την τοπική ταυτότητά της και να γίνει από πέρασμα, προορισμός και, βέβαια, να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων με αύξηση της απασχόλησης και του τοπικού εισοδήματος», ανέφερε ο δήμαρχος, Γιάννης Μαστοράκης τονίζοντας:

«Η αντίληψή μας, το όραμά μας για την περιοχή εστιάζει στην προοπτική η Λαγκάδα να αποτελέσει πόλο έλξης για επιστροφή και μόνιμη διαμονή πληθυσμού που κατάγεται από την περιοχή, καθώς και τόπο εγκατάστασης νέων που την επιλέγουν ως τόπο κατοικίας, τόπο εργασίας και απασχόλησης.

Παράλληλα, φιλοδοξούμε να αποτελέσει τόπο εγκατάστασης νέων παραγωγικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και ανάληψης στοχευμένων επενδυτικών πρωτοβουλιών κυρίως στον τριτογενή τομέα (εμπόριο, εστίαση, αναψυχή και διαμονή), καθώς επίσης και χώρο συνέχισης της αγροτικής και κτηνοτροφικής δραστηριότητας.

Ταυτόχρονα, η διάχυση της παράκτιας τουριστικής δραστηριότητας προς την ενδοχώρα και η προσέλκυση επισκεπτών από άλλες περιοχές, θα καταστήσει τη Λαγκάδα λόγω και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει, ιδανικό χώρο επίσκεψης, περιήγησης, αναψυχής, φιλοξενίας, διασκέδασης και μάθησης».

Πηγή : ΕΡΤ