Η Sabre Holdings, μια παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας για την ταξιδιωτική βιομηχανία, ανακοίνωσε την έναρξη του περιβαλλοντικά πιστοποιημένου  προγράμματος ξενοδοχείων, το οποίο  παρέχει σαφή και εύκολη πρόσβαση στις αειφόρες ταξιδιωτικές προσφορές σε όλο το χαρτοφυλάκιο της Sabre.

Το πρόγραμμα εξετάζει την αυξανόμενη επιθυμία των ταξιδιωτών για τα περιβαλλοντικά υπεύθυνα καταλύματα και περιλαμβάνει περισσότερα από 4.700 ξενοδοχεία αναγνωρισμένα από παγκόσμιας εμβέλειας προγράμματα πιστοποίησης.

Το Περιβαλλοντικά πιστοποιημένο πρόγραμμα ξενοδοχείων της Sabre βασίζεται στον Πράσινο Κατάλογο Ξενοδοχείων της  Travelocity, που εγκαινιάστηκε το 2009, και επεκτείνει το πρόγραμμα σε όλη την εταιρεία ώστε να  αναγνωρίσει τα ξενοδοχεία τα οποία έχουν πιστοποιηθεί ως αειφόρα, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του  παγκόσμιου συμβουλίου  αειφόρου τουρισμού.

Η  Travelocity εξακολουθεί να είναι η μόνη μεγάλη εταιρεία online ταξιδιωτικών  γραφείων που βοηθά τους χρήστες να βρίσκουν «πράσινα» ξενοδοχεία.

Κώστας Μπιλιάνης