Η Ritz-Carlton αναγκάστηκε να καταβάλει πρόστιμο 1,6 εκατ. δολαρίων γιατί δεν άφησε πρόσβαση στο κοινό στις κοντινές παραλίες σε μία από τις ιδιοκτησίες της στην Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με το Associated Press, το πολυτελές ξενοδοχείο Ritz-Carlton στο κόλπο Half Moon έξω από το Σαν Φρανσίσκο δεν είχε πινακίδες που να δηλώνουν ότι η παραλία είναι ανοιχτή στο κοινό και εμπόδιζε την εύκολη πρόσβαση στους παραθεριστές.
Οι υπάλληλοι της Παράκτιας Επιτροπής που έκαναν τον έλεγχο διαπίστωσαν επίσης ότι παράνομα το ξενοδοχείο χρησιμοποιούσε το δημόσιο πάρκινγκ της δημόσιας παραλίας για τα αυτοκίνητα των επισκεπτών του.

Η ποινή των 1,6 εκατ. δολαρίων είναι η δεύτερη μεγαλύτερη του είδους τους στην ιστορία της Παράκτιας Επιτροπής.
Το ένα εκατομμύριο δολάρια θα πάει σε ένα ταμείο για την σηματοδότηση και άλλες παροχές στις δημόσιες παραλίες και τα υπόλοιπα 600.000 δολάρια στο Peninsula Open Space Trust προκειμένου να αγοραστεί ένα ακίνητο βόρεια του ξενοδοχείου για να διευρύνουν την πρόσβαση στις δημόσιες παραλίες.

Η Ritz-Carlton συμφώνησε επίσης να επεκτείνει τον χώρο στάθμευσης στην παραλία, να βάλει τις πινακίδες που δηλώνουν ότι οι παραλίες είναι δημόσιες, να εκπαιδεύσει καλύτερα το προσωπικό της σχετικά με την πρόσβαση και να δημοσιεύσει τις σχετικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου.