Ο γαλλικός κολοσσός ξενοδοχείων Accor πρόκειται να ανοίξει το πρώτο του ξενοδοχείο στο Τατζικιστάν με ένα ακίνητο Swissôtel που θα κάνει το ντεμπούτο του το 2028.

Το ακίνητο 243 δωματίων θα βρίσκεται στο κέντρο της πρωτεύουσας του Τατζικιστάν, Ντουσάνμπε, σε ένα νέο κτήριο 18 ορόφων.

Η υπογραφή της ιδιοκτησίας του Τατζικιστάν έρχεται καθώς η Accor σκοπεύει να επεκταθεί στην Ανατολική Ευρώπη και την Κεντρική Ασία.

Ο Alexis Delaroff, διευθύνων σύμβουλος της Accor New East Europe, δήλωσε: «Η Swissôtel είναι μια από τις πιο ευρέως αναγνωρισμένες ελβετικές μάρκες στον κόσμο – δημοφιλής τόσο στους ταξιδιώτες αναψυχής όσο και στους επαγγελματίες ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο για τον κομψό σχεδιασμό και την άψογη εξυπηρέτηση.

«Είμαι ευγνώμων στους εταίρους μας για την εμπιστοσύνη τους και ελπίζω ότι η υπογραφή του εμβληματικού ξενοδοχείου μας στη Ντουσάνμπε θα γίνει η αρχή πολλών συναρπαστικών νέων έργων στο Τατζικιστάν».

Το κατάλυμα θα διαθέτει επίσης δύο εστιατόρια, ένα καφέ και μπαρ στον τελευταίο όροφο, καθώς και αίθουσες συνεδριάσεων και αίθουσα χορού.