Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Wizz Air καταρτίζει ένα σχέδιο πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο στη Μέση Ανατολή και την Ασία, ως μέρος μιας φιλόδοξης στρατηγικής επέκτασης σε μεγάλες αποστάσεις.

Επί του παρόντος εστιάζει στην ευρωπαϊκή αγορά μικρών αποστάσεων, αλλά θα μπορούσε να προσφέρει στους Βρετανούς προορισμούς όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ισραήλ και τη Σαουδική Αραβία.

Όπως υπογράμμισε στους Financial Times η Marion Geoffroy, διευθύνουσα σύμβουλος της Wizz Air UK, ο αερομεταφορέας θα χρησιμοποιήσει στα δρομολόγια μερικά από τα 47 νέα αεροσκάφη μονού διαδρόμου και μεγαλύτερης εμβέλειας A321XLR, που έχει παραγγείλει στην Airbus. Το αεροσκάφη αναμένεται να τεθούν σε υπηρεσία το 2024.

Η Wizz Air έχει ήδη περιγράψει τα σχέδια επέκτασης της στη Σαουδική Αραβία και έχει ιδρύσει μια θυγατρική χαμηλών ναύλων στο Άμπου Ντάμπι.

Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι το μοντέλο του χαμηλού κόστους της «είναι αποδεδειγμένο ότι αναπτύσσει τις αγορές κάνοντας τα αεροπορικά ταξίδια προσιτά για περισσότερους ανθρώπους».