Η πτήση στο εγγύς μέλλον θα μοιάζει σαν από επιστημονική φαντασία. Η Boeing επεξεργάζεται σε ένα νέο, εικονικό βοηθό καμπίνας την “Ellen”, ώστε τα πληρώματα να επικεντρωθούν στις ανάγκες των επιβατών, αλλά ταυτόχρονα στις πτήσεις θα προσφέρει έναν υπερθέαμα από τον έναστρο ουρανό.

“Η Ellen θα προετοιμάζει αυτόματα την καμπίνα για αναχώρηση και να ενημερώσει το πλήρωμα εάν υπάρχει κάτι που χρειάζεται προσοχή, δήλωσε ο Jeff Roberts, επικεφαλής μηχανικός της Boeing Commercial Airplanes, κατά τη διάρκεια της Συνάντησης Κορυφής για την Καινοτομία της Aircraft Cabin.
Θα μπορούσε να αλλάξει τον φωτισμό της καμπίνας, να ρυθμίσει το παράθυρο και να ενημερώσει το πλήρωμα όταν η καμπίνα είναι έτοιμη για αναχώρηση.”

Οι εφαρμογές των αεροπορικών εταιρειών θα μπορούσαν να λειτουργούν συγχρόνως με την Ellen, έτσι ώστε οι επιβάτες να μπορούν να συνδεθούν με τον εικονικό βοηθό χρησιμοποιώντας τις προσωπικές τους συσκευές και η Ellen θα τους ενημερώνει για το που πετούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

Σύμφωνα με την Boeing, οι ταξιδιώτες θα μπορούν επίσης να απολαύσουν τον “έναστρο ουρανό” με μία απεικόνιση των πραγματικών αστεριών όπου το αεροπλάνο πετά από κάτω τους, δίνοντας τα ονόματα των αστερισμών και άλλες πληροφορίες.