Σύνταξη: tourismtoday.gr

Πτήση της Swiss Air έφτασε στο Μπιλμπάο της Ισπανίας το περασμένο Σάββατο χωρίς ούτε μια παραδοτέα αποσκευή στο αεροπλάνο.

Σύμφωνα με την ελβετική εφημερίδα Blick, οι επιβάτες περίμεναν περισσότερες από δύο ώρες για να εμφανιστούν οι βαλίτσες τους στον ιμάντα μεταφοράς του αεροδρομίου, αλλά δεν έφτασαν ποτέ.

Οι επιβάτες είπαν ότι όταν προσγειώθηκαν στο Μπιλμπάο, το προσωπικό της Swiss Air δεν τους είπε πού ήταν οι αποσκευές τους.
Αντίθετα, έπρεπε να περιμένουν έως ότου το προσωπικό της ισπανικής αεροπορικής εταιρείας Iberia τους ενημέρωσε ότι το αεροπλάνο προσγειώθηκε χωρίς αποσκευές.

Οι επιβαίνοντες λένε ότι ο πιλότος ζήτησε συγγνώμη για την καθυστέρηση στην απογείωση, αλλά δεν εξήγησε τον λόγο ούτε τους ενημέρωσε ότι οι αποσκευές τους δεν είχαν φτάσει στο αεροπλάνο.

Γιατί οι αποσκευές δεν έφτασαν στο Μπιλμπάο

Η ελβετική αεροπορική εταιρεία επιβεβαίωσε ότι η πτήση από τη Ζυρίχη απογειώθηκε χωρίς τις αποσκευές των επιβατών.
Ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας, Kavin Abalam δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι η έλλειψη πληρώματος οδήγησε στο πρόβλημα.

Περίμεναν στη Ζυρίχη για να διορθωθεί η κατάσταση, αλλά μετά από «μία ώρα και 16 λεπτά, η κατάσταση παρέμενε αμετάβλητη και για επιχειρησιακούς λόγους αποφασίσαμε να πετάξουμε στο Μπιλμπάο χωρίς τις αποσκευές».

Η Swiss Air δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει εάν οι επιβάτες είχαν ειδοποιηθεί για την απόφαση της να αφήσει πίσω τις αποσκευές τους, υπογραμμίζοντας ότι λυπάται για την ταλαιπωρία που προκλήθηκε στους πελάτες της.

«Ακόμα αναλύουμε την κατάσταση για να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη, είπε ο Kavin Abalam. Αυτό δεν έπρεπε να συμβεί».

Πόσο συχνά χάνουν αποσκευές οι αεροπορικές εταιρείες

Το 2022, οι χαμένες αποσκευές έφτασαν σε υψηλό 10 ετών με περίπου 26 εκατομμύρια αποσκευές να χάνονται.
Αυτό είναι οκτώ στις 1.000 αποσκευές, σχεδόν διπλάσιος από τον αριθμό που έπεσε το 2021.

Οι ελλείψεις ειδικευμένου προσωπικού, η ταχεία επιστροφή στα διεθνή ταξίδια μετά την πανδημία και η συμφόρηση στα αεροδρόμια ευθύνονται, σύμφωνα με έκθεση της SITA.

Η Ευρώπη ήταν η χειρότερη ήπειρος για χαμένες αποσκευές. Τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της με περισσότερους επιβάτες είχαν σημαντικά προβλήματα.