Στα “κάτω” του έκλεισε τον Νοέμβριο 2020 ο τομέας Ταξιδιών και Τουρισμού όσον αφορά στις συμφωνίες, όπως δείχνουν τα παγκόσμια δεδομένα. Σημείωσε πτώση 23,3%, σύμφωνα με την GlobalData.

Συνολικά ανακοινώθηκαν 89 συμφωνίες στον παγκόσμιο Ταξιδιωτικό και Τουριστικό τομέα, έναντι 116 συμφωνιών τον προηγούμενο μήνα.

“Η δραστηριότητα των συναλλαγών στον τομέα των Ταξιδιών και του Τουρισμού παρέμεινε ασυνεπής από το ξέσπασμα του COVID-19, δήλωσε ο Αρτζιότι Μπόσε , επικεφαλής αναλυτής της GlobalData.

Αφού παρουσίασε βελτίωση τον προηγούμενο μήνα, η δραστηριότητα των συναλλαγών στον τομέα έπεσε για άλλη μια φορά τον Νοέμβριο.

Η πτώση μπορεί να αποδοθεί σε υποτονική δραστηριότητα σε ορισμένες από τις βασικές αγορές, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Κίνας και του Ηνωμένου Βασιλείου”.

Οι περισσότεροι από τους βασικούς τύπους συμφωνιών σημείωσαν επίσης πτώση. Η ανακοίνωση συγχωνεύσεων και εξαγορών (M&A), προσφορές χρέους, προσφορές μετοχών, εταιρικές σχέσεις και συμφωνίες χρηματοδότησης επιχειρηματικών συμμετοχών μειώθηκε το Νοέμβριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Αντίθετα ο αριθμός των συμφωνιών ιδιωτικών μετοχών αυξήθηκε.