Ο αριθμός των συμφωνιών στον παγκόσμιο Ταξιδιωτικό και Τουριστικό τομέα μειώθηκε κατά 38,5% κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 24 Μαΐου 2020 σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την παγκόσμια βάση δεδομένων της GlobalData.

“Ο τομέας των Ταξιδιών και του Τουρισμού έχει πληγεί λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών κάτι που αντικατοπτρίζεται και στη δραστηριότητα συμφωνιών”, σχολίασε ο Αουρτζόσι Μπεζ, επικεφαλής αναλυτής στο GlobalData.

Η ανακοίνωση των συμφωνιών χρηματοδότησης και προσφοράς χρέους μειώθηκε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ενώ οι όγκοι συγχωνεύσεων και εξαγορών (M&A) και ιδιωτικών μετοχών παρέμειναν στο ίδιο επίπεδο.

Η δραστηριότητα διαπραγμάτευσης παρέμεινε επίσης ασυνεπής σε όλους τους γεωγραφικούς προορισμούς, από το ξέσπασμα του COVID-19.
Ενώ η δραστηριότητα διαπραγμάτευσης μειώθηκε στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 24 Μαΐου 2020 σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσε βελτίωση και ο όγκος των συναλλαγών παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο στη Νότια Κορέα.