Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ο αριθμός των ατόμων που ταξίδεψαν κατά τη διάρκεια των 7 ημερών διακοπών της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς 2021 μειώθηκε κατά 57,9% σε σύγκριση με το 2020.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το κινεζικό υπουργείο Μεταφορών, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 97,7 εκατομμύρια ταξίδια.

Εκ’ των οποίων το 68,8% ήταν οδικώς και το 24,5% σιδηροδρομικώς, πολύ πάνω από τα δεδομένα πλοίων και αεροπλάνων.

Το σύνολο αντιπροσωπεύει επίσης μείωση κατά 71,5% σε σύγκριση με το Κινέζικο Νέο Έτος του 2019.

Μια ακόμη μεγαλύτερη διαφορά, διότι το 2020 οι εορτασμοί πραγματοποιήθηκαν στα αρχικά στάδια της πανδημίας. Λίγες μόνο ημέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση των αρχών για lockdown στην Ουχάν όπου και καταγράφηκε παγκοσμίως το πρώτο ξέσπασμα του ιού.

Το υπουργείο επεσήμανε επίσης ότι φέτος κατά τη διάρκεια έξι ημερών πριν από τις διακοπές πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 176 εκατομμύρια οδικά ταξίδια.
Που είναι 97,3% περισσότερο από ό,τι την ίδια περίοδο του 2020. Αλλά μειωμένα κατά 22,4% σε σύγκριση με τα στοιχεία του 2019.

Εν μέσω των νέων εστιών COVID-19, σε επίπεδα που δεν είχαν παρατηρηθεί από τον Ιούλιο του 2020, η κινεζική κυβέρνηση ανακοίνωσε φέτος μια σειρά μέτρων και προειδοποιήσεων ταξιδιού κατά τη διάρκεια της κύριας περιόδου διακοπών του έτους.

Σύμφωνα με στοιχεία από ταξιδιωτικά πρακτορεία μετά την ανακοίνωση, ανέβηκε στα ύψη η αναζήτηση των Κινέζων να περάσουν την Πρωτοχρονιά χωρίς να φύγουν από την πόλη τους.

Οι κρατήσεις ξενοδοχείων αυξήθηκαν κατά 660% στην ίδια πόλη κατοικίας και οι συναλλαγές σε τοπικές τουριστικές περιοχές κατά 300%.