Οι πυρκαγιές και ο καύσωνας θα επηρεάσουν και φέτος τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής στην Κύπρο, όπως ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ).

Ο κ. Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης είπε ότι οι παραπάνω συνθήκες που επικρατούν στο νησί θα “περιορίσουν σε κάποιο βαθμό τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής και δε θα έχουμε όσους τουρίστες αναμέναμε”.

Καλές οι ξενοδοχειακές πληρότητες

Ωστόσο, πρόσθεσε πώς οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της Κύπρου είναι σε καλύτερη κατάσταση συγκριτικά με την περσινή χρονιά.

Παρόλα αυτά, οι τουριστικές αφίξεις και οι πληρότητες δε φτάνουν τα επίπεδα του 2019. Αυτό οφείλεται σύμφωνα με τον κ. Ρουσουνίδη στο ότι χάθηκαν οι αγορές της Ρωσίας και της Ουκρανίας που δεν είναι εύκολο να αντικατασταθούν μέσα σε ένα χρόνο. Ανέφερε ακόμα πως τα επόμενα χρόνια θα υπερκαλυφθεί αυτό το κενό.

Παράλληλα ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ είπε πως παρατηρείται και το φαινόμενο οι τουρίστες που έρχονται στην Κύπρο να επισκέπτονται και τα κατεχόμενα. Όσον αφορά στο ποσοστό αυτό, αναμένεται να γίνει γνωστό στα τέλη Σεπτεμβρίου που θα έχει ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα.