Την πώληση του 5άστερου Amathus Beach στη Ρόδο, στη βρετανική εταιρεία London & Regional Group, η οποία είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, ανακοίνωσε ο κυπριακός όμιλος Amathus Hotels (όμιλος Λανίτη).
Η ολοκλήρωση του συμβολαίου πώλησης και η μεταβίβαση των μετοχών θα γίνει στις 17 Ιανουαρίου 2017 με την προϋπόθεση ότι μέχρι τότε θα εκπληρωθούν οι όροι που τίθενται στο συμβόλαιο. Οι πιο σημαντικοί όροι είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης της αγοράστριας εταιρείας με τους τραπεζίτες της ιδιοκτήτριας εταιρείας όσον αφορά την αναδιάρθρωση των δανείων της τελευταίας, η επιτυχής διευθέτηση των εκκρεμών δικαστικών υποθέσεων της ιδιοκτήτριας εταιρείας που αφορούν την ιδιοκτησία του ξενοδοχείου, η εξασφάλιση άδειας από τις αρχές για κατασκευή κυκλοφοριακού κόμβου μπροστά στο ξενοδοχείο και η υποβολή σχεδίων για νομιμοποίηση αυθαίρετων κατασκευών στο ξενοδοχείο και πληρωμή των σχετικών οικονομικών επιβαρύνσεων.
Το τελικό τίμημα πώλησης των μετοχών της ιδιοκτήτριας εταιρείας θα καθοριστεί με βάση την αξία της επιχείρησης η οποία ορίστηκε στο ποσό των 30,5 εκατ. ευρώ αφαιρουμένου του χρέους της ιδιοκτήτριας εταιρείας προς τις τράπεζες που ανέρχεται στα 23,2 εκατ. περίπου. Το Amathus της Ρόδου διαθέτει 249 δωμάτια, 31 σουίτες και 28 bungalows.
Πηγή : www.kerdos.gr