Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ο Όμιλος On the Beach σημείωσε «ουσιαστική ανάπτυξη» στις διακοπές μεγάλων αποστάσεων και στις διακοπές πέντε αστέρων, με τις πωλήσεις ολόκληρου του έτους στο +16% πάνω από το 2019.

Σε μια ενημέρωση συναλλαγών για τους 12 μήνες έως τις 30 Σεπτεμβρίου, το διαδικτυακό ταξιδιωτικό γραφείο είπε επίσης ότι οι ομαδικές πωλήσεις για το δεύτερο εξάμηνο του πλήρους έτους ήταν 25% μπροστά από την ίδια περίοδο του 2019 «παρά τις έμμεσες συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία και την συνεχή αναστάτωση σε όλη την ταξιδιωτική αλυσίδα εφοδιασμού».

Οι πωλήσεις το πρώτο εξάμηνο «επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό» από την παραλλαγή Omicron του Covid και η ζήτηση των καταναλωτών παρέμεινε «ουσιαστικά κάτω από» τα επίπεδα του 2019 έως ότου χαλαρώσουν οι περιορισμοί στα μέσα Ιανουαρίου.

Οι επενδύσεις και η βελτιωμένη πρόσβαση σε ένα ευρύτερο χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων αύξησαν τις πωλήσεις διακοπών πέντε αστέρων κατά 83% σε σύγκριση με το 2019, συμβάλλοντας στην άνοδο των μέσων τιμών κρατήσεων κατά 31% σε σύγκριση με το 2019.

Οι πωλήσεις B2B ήταν 45% μπροστά από το 2019, ενώ οι πωλήσεις μεγάλων αποστάσεων ήταν 257% υψηλότερες σε σχέση με το 2019.