Σουηδοί τουρίστες έφτασαν με τσάρτερ της TUI από τη Στοκχόλμη λίγο μετά τις 4:30 το απόγευμα της Ρόδου.
Επρόκειτο για ειδική πτήση τουριστικών πρακτόρων TUI από την Σουηδία -αφού απαγορεύονται οι απευθείας πτήσεις από την χώρα μέχρι τις 15 Ιουλίου- με δημοσιογράφους και ταξιδιωτικούς πράκτορες.
Ανάμεσα τους όμως και σύμφωνα με ρεπορτάζ του Live News στο Mega, βρίσκονταν και τουρίστες. Η δημοσιογράφος στο αεροδρόμιο της Ρόδου μίλησε -σε απευθείας σύνδεση- με αρκετούς από τους αφιχθέντες. Που δήλωσαν ζωντανά στο Live News πως είναι τουρίστες.

Υπενθυμίζεται πως χθες πρώτο το tourismtoday αποκάλυψε την σύσταση της Σουηδικής κυβέρνησης για τα ταξίδια στην Ελλάδα.

Τι είπε ο Χ. Θεοχάρης για τους Σουηδούς τουρίστες της πτήσης

Στην εκπομπή Live News στο Mega έκανε παρέμβαση ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

“Είναι μια πτήση με ειδική άδεια, όπως υπάρχουν κι άλλες ήδη, είπε ο κ.Θεοχάρης. Τεστάρονται ήδη όλοι από την πτήση και δεν υπάρχει ζήτημα ασφάλειας. Πράγματι ένα μεγάλο μέρος της πτήσης, περίπου 30% με 40% είναι δημοσιογράφοι και στελέχη της TUI που έρχονται για να δουν πώς λειτουργούν τα πράγματα, ώστε να προωθηθεί ο τουρισμός.

Δεν απαγορεύεται σε κανένα τουρίστα να έρθει από την Σουηδία ή το Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν κάνουμε διακρίσεις με βάση την εθνικότητα. Αυτό που απαγορεύεται είναι η απευθείας πτήση. Αν έρθουν από άλλη χώρα επιτρέπεται. Όταν υπάρχουν ειδικές συνθήκες, με πτήσεις με ανθρώπους που έρχονται για λόγους προώθησης της χώρας, δίνονται ειδικές άδειες. Ήρθαν άνθρωποι με τέτοιο σκοπό, ήμασταν σε συνεννόηση με την σουηδική πρεσβεία κι έτσι δόθηκε η άδεια”.

Όσον αφορά στους τουρίστες της πτήσης ο κ.Θεοχάρης είπε πως βρέθηκαν για να γεμίσει το αεροπλάνο και να γίνει η πτήση και δεν υπάρχει πρόβλημα δημόσιας υγείας.