Το αεροδρόμιο του Σαρλερουά κινδύνευσε με χρεοκοπία τον Μάρτιο του 2022, γεγονός που δημιούργησε φόβους για τους εργαζομένους. Ανακεφαλαιοποιείται επειγόντως στο ποσό των 40 εκατομμυρίων ευρώ που περιλαμβάνει συμφωνία με τα συνδικάτα, αναφέρει η ιστοσελίδα RTBF.

Τα 40 εκατομμύρια που επενδύθηκαν προέρχονται από την εταιρεία αεροδρομίων της Βαλλονίας Sowaer για 10 εκατομμύρια, η οποία εγκαταλείπει τα χρέη.

20 εκατομμύρια προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα και άλλα 10 εκατομμύρια θα προέλθουν από την Περιφέρεια της Βαλλονίας.

Η διοίκηση του αεροδρομίου South Charleroi των Βρυξελλών (BSCA) και τα συνδικάτα κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με τις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν από το προσωπικό ως μέρος του στρατηγικού σχεδίου, ανέφεραν τα συνδικάτα την Πέμπτη.

Η εν λόγω συμφωνία καλύπτει διάφορα σημεία, με τα δύο βασικά να είναι η ευελιξία και η προσπάθεια για τους μισθούς.

Η έναρξη νέων δρομολογίων τους τελευταίους μήνες σε περιόδους εκτός αιχμής  διευκόλυνε μια συμφωνία για ευελιξία. Όσον αφορά τους μισθούς, « η προσπάθεια θα είναι διαφορετική ανάλογα με τα επίπεδα μισθών και οι χαμηλότεροι μισθοί δεν θα επηρεαστούν », δήλωσε ο Alain Goelens του σοσιαλιστικού συνδικάτου SETCa. Συνεπάγεται επίσης «αποζημίωση» αυτής της προσπάθειας το αργότερο έως το 2025. Η συμφωνία προβλέπει επίσης καταναλωτικές επιταγές αξίας 375 ευρώ υπέρ του προσωπικού, προσθέτει ο Goelens.