Το πόσο σίγουροι αισθάνονται οι πολίτες από την Ασία μέχρι την Ωκεανία για να επιστρέψουν στα ταξίδια εξετάζει ο Δείκτης ταξιδιωτικής Εμπιστοσύνης της Booking.com.

Στην έρευνα συμμετείχαν 11.000 ταξιδιώτες από 11 χώρες μεταξύ Απριλίου και Μαΐου 2022.

Οι ταξιδιώτες από την Ινδία εμφάνισαν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, με το 86% αυτών να δηλώνουν ότι σκοπεύουν να ταξιδέψουν τους επόμενους 12 μήνες.

Ακολούθησαν οι ταξιδιώτες από το Βιετνάμ και την Κίνα. Ενώ οι αγορές της Βόρειας Ασίας της Κορέας, της Ταϊβάν και της Ιαπωνίας κατατάχθηκαν χαμηλότερα στον δείκτη όσον αφορά στη συνολική εμπιστοσύνη. Γενικά, η ταξιδιωτική πρόθεση μεταξύ των ερωτηθέντων παρέμεινε σχετικά υψηλή (πάνω από 60%).

Η έρευνα δείχνει ότι οι Ινδοί, οι Βιετναμέζοι και οι Κινέζοι ερωτηθέντες ήταν πιο πρόθυμοι να υπομείνουν και/ή να παραβλέψουν βασικούς αποτρεπτικούς ταξιδιωτικούς παράγοντες για να ταξιδέψουν.

Αντίθετα, η πλειονότητα των Ιαπώνων ερωτηθέντων (75%) εξέφρασε αβεβαιότητα σχετικά με το άνοιγμα των συνόρων, καθώς και την ετοιμότητα της χώρας τους να υποδεχθεί με ασφάλεια τους διεθνείς ταξιδιώτες (82%).

Η Σιγκαπούρη κατέλαβε την 6η θέση στον Δείκτη Ταξιδιωτικής Εμπιστοσύνης, παρά το γεγονός ότι έχει μερικούς από τους πιο χαλαρούς περιορισμούς στα σύνορα σε σύγκριση με πολλές αγορές σε όλη την περιοχή.

Εξετάζοντας πόσο μακριά θα ταξίδευαν οι κάτοικοι της Σιγκαπούρης, το 69% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι σχεδίαζε να κάνει ταξίδια (έως 8 ώρες) σε δημοφιλείς προορισμούς διακοπών πιο κοντά στα σπίτια, όπως η Ταϊλάνδη και η Ινδονησία.