Το κύμα της μετάλλαξης Όμικρον δεν επηρέασε τα ταξίδια όπως έκαναν οι προηγούμενες μεταλλάξεις.

Αυτό επιβεβαιώνουν και τα ευρήματα του εβδομαδιαίου ταξιδιωτικού συναισθήματος που έληξε στις 31 Ιανουαρίου σε 1.200 Αμερικανούς.

Τα αποτελέσματα της Destination Analysts δείχνουν ότι το ταξιδιωτικό συναίσθημα έχει ανακάμψει από την Όμικρον και σε ορισμένες περιοχές μάλιστα έχει εκτοξευθεί σε επίπεδα που δεν έχουν παρατηρηθεί από το καλοκαίρι.

Η αισιοδοξία των Αμερικανών ταξιδιωτών για την πορεία της πανδημίας το Φεβρουάριο σκαρφάλωσε πάνω από 11 μονάδες.. Ειδικότερα, άγγιξαν το 41,9%—υπερβαίνοντας την ανάκαμψη μετά το Δέλτα.

Ακόμη και η αίσθηση ότι ο COVID θα είναι μαζί μας μακροπρόθεσμα μειώθηκε κατά 5 μονάδες τις τελευταίες δύο εβδομάδες, από 69,4% σε 64,6%.

Επιπλέον, ένας αυξανόμενος αριθμός Αμερικανών παραδέχεται ότι συχνά πιστεύουν ότι η ζωή θα πρέπει να επιστρέψει στο φυσιολογικό παρά την πανδημία (63,1% έναντι 60,3% πριν από δύο εβδομάδες).

Αυτή την εβδομάδα, το 81,5% βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας για ταξίδι, σημειώνοντας αύξηση πάνω από 5 μονάδες τις τελευταίες δύο εβδομάδες και, το πιο σημαντικό, μεταξύ των υψηλότερων επιπέδων που ήταν ποτέ στην εποχή της πανδημίας.

Σχεδόν το 77% των Αμερικανών ταξιδιωτών αναφέρουν υψηλά επίπεδα ενθουσιασμού για να ταξιδέψουν τους επόμενους 12 μήνες. Μάλιστα εκφράζουν μεγαλύτερη πιθανότητα να ταξιδέψουν διεθνώς και να παρακολουθήσουν μεγάλες συγκεντρώσεις όπως συνέδρια/συνέδρια στο εγγύς μέλλον.

Περισσότερα από τα τρία τέταρτα έχουν ονειρευτεί και έχουν προγραμματίσει ταξίδια μόνο την τελευταία εβδομάδα.

Πότε θα ταξιδέψουν οι Αμερικανοί

Το 92,1% των Αμερικανών ταξιδιωτών θα κάνει τουλάχιστον ένα ταξίδι τους επόμενους 12 μήνες. Στην πραγματικότητα, προβλέπουν ότι θα πραγματοποιήσουν 3,3 ταξίδια αναψυχής κατά μέσο όρο φέτος, το υψηλότερο αναφερόμενο ποσοστό σε 14 μήνες.

Το 44,3% εξακολουθεί να αισθάνεται ότι ο COVID επηρεάζει την ικανότητά του να έχουν ουσιαστικές ταξιδιωτικές εμπειρίες.

Το 23,8% θεωρεί ότι τα ταξιδιωτικά του σχέδια θα επηρεαστούν από τον ιό τους επόμενους 6 μήνες.