Το τρέχον ταξιδιωτικό συναίσθημα και τη συμπεριφορά των Αμερικανών ανά γενιά εξέταση η νέα έρευνα «The State of Travel in 2022», της εταιρείας Avail.

Συμμετείχαν 2.000 Αμερικανοί από τις γενιές, Baby Boomers, Gen-X, Millennials και Gen-Zers.

Αυξημένες δαπάνες για ταξίδια

Οι Gen-Zers ταξιδιώτες πρωτοστατούν όσον αφορά στην επιστροφή στα ταξίδια. Μάλιστα σχεδιάζουν να ξοδέψουν περισσότερα για ταξίδια το 2022 από οποιαδήποτε άλλη γενιά.

Το 72% εξ αυτών ανέφερε ότι σκοπεύει να ξοδέψει περισσότερα, ή τουλάχιστον το ίδιο ποσό, φέτος από ό,τι πριν την πανδημία.

Το 72% των Gen-Zers είτε σχεδιάζει ήδη είτε σκέφτεται να κάνει ένα πραγματικά μεγάλο ταξίδι το 2022.

Ακολουθούν οι Millennials με ποσοστό 68%, οι Gen-Xers με 60% και οι Baby Boomers με 51%.

Αυξημένος ταξιδιωτικός προγραμματισμός

  • Συνολικά, το 69% των Αμερικανών σε όλες τις γενιές σχεδιάζει να ξοδέψει περισσότερα, ή το ίδιο ποσό, φέτος όπως πριν από την πανδημία.
  • Το 60% των ερωτηθέντων είπε ότι ταξίδεψαν λιγότερο κατά τη διάρκεια του COVID-19 από ό,τι πριν από την πανδημία.
  • Το 82% των Baby Boomers, το 75% των Gen-Xers και το 73% και των δύο Gen-Zers και Millennials σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν από ένα έως πέντε ταξίδια αναψυχής μέσα στο επόμενο έτος.
  • Οι Baby Boomers είναι οι πιο αυθόρμητοι ταξιδιώτες μεταξύ των τεσσάρων ομάδων γενεών. Το 64% λέει ότι μπορεί να δει τον εαυτό του να κάνει κράτηση ένα μήνα, ή ακόμα λιγότερο, πριν από την τα ταξίδια τους.

Παράγοντες που επηρεάζουν τα επίπεδα άνεσης

Κατά το συνδυασμό των γενεών, το 76% όλων των Αμερικανών  συμφωνούν ότι η ευρεία διαθεσιμότητα των εμβολίων για τον COVID-19 ενίσχυσε τον βαθμό άνεσης τους σχετικά με τα ταξίδια. Οι Millennials σε ποσοστό 77% και οι Baby Boomers σε 77% είναι οι πιο καθησυχασμένοι επειδή των εμβολίων.

Μόνο το 31% των Αμερικανών είπε ότι οι ανησυχίες για τον COVID-19 θα μπορούσαν να τους αποτρέψουν από το να ταξιδέψουν για λόγους αναψυχής φέτος.

Οι Baby Boomers (27%) και οι Gen-Xers (28%) αποδεικνύονται οι λιγότερο φοβισμένοι από τον COVID-19 -19 τεύχη.

Το 69% όλων των ερωτηθέντων είπε ότι ο τρέχων πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία θα μπορούσε να αποδειχθεί ο κύριος λόγος για τον οποίο αποφεύγουν τα διεθνή ταξίδια το 2022.

Ποιοι θεωρούν ότι ο ρωσοουκρανικός πόλεμος θα επηρεάσει τα ταξιδιωτικά τους σχέδια

Η κατανομή όσων προβλέπουν ότι η ρωσο-ουκρανική σύγκρουση θα επηρεάσει τα σχέδιά τους ήταν:

  • 63% για τους Gen Xers.
  • 70% για τους Gen-Zers.
  • 71% για τους Baby Boomers.
  • 73% για τους Millennials.