Σημαντική ανάπτυξη καταγράφει η αγορά πολυτελών ταξιδίων για τους κατοίκους από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπως αποκαλύπτει το Musafir.com.

Οι εταιρείες της βιομηχανίας φιλοξενίας και τουρισμού στα ΗΑΕ έχουν δει μια αύξηση της ζήτησης για προσιτές εμπειρίες πολυτέλειας.

Προσιτά πολυτελή ταξίδια

Η αγορά των προσιτών πολυτελών ταξιδιών γνωρίζει σημαντική ανάπτυξη, που χαρακτηρίζεται από προτίμηση για διαμονή 5 αστέρων, premium πτήσεις οικονομικής θέσης ή business class και αποκλειστικές ιδιωτικές εκδρομές.

Η έκθεση αναφέρει ότι τα ταξιδιωτικά μοτίβα δείχνουν ότι έως και το 80% των ταξιδιωτών σχεδιάζει οικογενειακές διακοπές, υπογραμμίζοντας τη σημασία των οικογενειακών ταξιδιωτικών εμπειριών.

Επιλογή διαμονής

Τα δεδομένα του Musafir.com τονίζουν ότι τα ξενοδοχεία και τα ξενοδοχειακά διαμερίσματα είναι η προτιμώμενη επιλογή για καταλύματα, αντανακλώντας τη ζήτηση για άνεση και ευκολία μεταξύ των ταξιδιωτών των ΗΑΕ.

Παράλληλα με τη ζήτηση για προσιτή πολυτέλεια, οι ταξιδιώτες των ΗΑΕ αναζητούν όλο και περισσότερο αθλήματα περιπέτειας, πολιτιστική εμβάπτιση και φιλικές προς το περιβάλλον εμπειρίες, προσθέτοντας μοναδικά στοιχεία στις διακοπές τους.

Καθώς η τεχνολογία αναδιαμορφώνει το ταξιδιωτικό τοπίο, οι ταξιδιώτες αγκαλιάζουν τις διαδικτυακές κρατήσεις και τις εφαρμογές για κινητά για να προγραμματίσουν και να κλείσουν τα ταξίδια τους με ευκολία και άνεση.

Προϋπολογισμός

Οι ταξιδιωτικές τάσεις για τον Αύγουστο δείχνουν ότι οικογένειες και άτομα στα ΗΑΕ ξεκινούν εκτεταμένα ταξίδια διακοπών, τα οποία έχουν εκμεταλλευτεί τις μειωμένες τιμές των αεροπορικών εταιρειών ή τα προσιτά ταξιδιωτικά πακέτα προς περιζήτητους προορισμούς.

 

Τα δεδομένα δείχνουν ότι ο μέσος προϋπολογισμός για αυτές τις διακοπές είναι μεταξύ 3.500-4.500 Dhs ανά άτομο και η μέση διάρκεια ταξιδιού διαρκεί 5-6 νύχτες, ενώ ορισμένοι επεκτείνουν ακόμη και τις αποδράσεις τους σε 10 ημέρες.

Κορυφαίοι προορισμοί

Τα δεδομένα του Musafir.com αποκαλύπτουν μια αξιοσημείωτη αύξηση του ενδιαφέροντος για προορισμούς όπως η Ταϊλάνδη, η Γεωργία, το Μπακού, η Salalah, η Abha και η AlUla της Σαουδικής Αραβίας. Επιπλέον, η δημοτικότητα των χωρών που εκδίδουν βίζα κατά την άφιξη έχει αυξηθεί στα ύψη.

Οι ταξιδιώτες συνδύασαν τους οικονομικούς ναύλους πτήσεων με την ευκολία που επιλέγουν μεμονωμένα ταξίδια ενδιάμεσης στάσης.