Ποσοστό 68% των ταξιδιωτών πολυτελείας είναι πρόθυμοι να πληρώσουν ένα ασφάλιστρο για να παρακάμψουν τις γραμμές, να αποφύγουν τα πλήθη και να κάνουν ιδιωτικές εκδρομές, υποδηλώνοντας την επιθυμία για απρόσκοπτες ταξιδιωτικές εμπειρίες.

Αυτό αποκάλυψε πρόσφατη έρευνα της Kensington Tours δημοσιεύοντας τα αποτελέσματα της Luxury Travelers Survey, που διεξήχθη με την Opinium Research. Συμμετείχαν 400 ενήλικες από νοικοκυριά με κέρδη άνω των 250.000 δολαρίων, οι οποίοι έκαναν πολυτελή ταξίδια αξίας τουλάχιστον 10.000 δολάρια τα τελευταία πέντε χρόνια.

Οι ερωτηθέντες πιστεύουν επίσης ότι οι διακοπές τους θα βελτιωθούν με την πρόσβαση σε αποκλειστικές εκδηλώσεις (74%) και άλλες εμπειρίες που δεν είναι γενικά διαθέσιμες στο κοινό (72%).

Επιπλέον, το 66% των ταξιδιωτών πολυτελείας δηλώνει ότι θα επιδιώξει εξατομικευμένα, ταξίδια που είναι προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις τους.

  • Τα δύο τρίτα (66%) των ταξιδιωτών πολυτελείας αναφέρουν ότι αισθάνονται απογοητευμένοι από την αναμονή σε μεγάλες ουρές ενώ ταξιδεύουν.
  • Το 38% των ερωτηθέντων λέει ότι κάνει τρία έως πέντε ταξίδια κάθε χρόνο, το 28% κάνει έξι έως 10 ταξίδια και το 14% κάνει περισσότερα από 10 ταξίδια. Τα περισσότερα (57%) από αυτά τα ταξίδια διαρκούν κατά μέσο όρο δύο εβδομάδες ή περισσότερο.
  • Τα ταξίδια πολλών γενεών συνεχίζουν να ευδοκιμούν σε αυτά τα δημογραφικά στοιχεία, με το 82% να σκοπεύει να αυξήσει τα οικογενειακά του ταξίδια φέτος.
  • Ποσοστό 89% σχεδιάζει να επισκεφθεί νέους προορισμούς το 2024. Οι κορυφαίες επιλογές περιλαμβάνουν την Ελβετία, τη Νορβηγία και την Πορτογαλία.
  • Τα μεγαλύτερα άγχη στα ταξίδια για τους ερωτηθέντες περιλαμβάνουν την εύρεση κατάλληλων καταλυμάτων (41%), την αποφυγή τουριστικών παγίδων (38%) και τον συντονισμό δραστηριοτήτων (38%).
  • Αντικατοπτρίζοντας την επιθυμία για περισσότερο χώρο, ιδιωτικότητα και αποκλειστικότητα, περισσότερο από το 50% των εύπορων ταξιδιωτών εξέφρασαν ενδιαφέρον για εμπειρίες όπως πολυτελείς διαμονές σε βίλες με ανέσεις εσωτερικού και ιδιωτικές αποστολές με γιοτ.
  • Συνολικά, οι ερωτηθέντες πιστεύουν ότι η ταξιδιωτική τους εμπειρία θα βελτιωνόταν κάπως ή πολύ με τις προσφορές που παρέχονται από έναν ταξιδιωτικό πράκτορα πολυτελείας, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε δημοφιλή αξιοθέατα χωρίς χρόνο αναμονής (81%), ιδιωτικών ξεναγήσεων χωρίς πλήθος (78%) και πιο αποκλειστικά προνόμια.