Σημαντική ανάπτυξη αναμένεται για τις κρουαζιέρες ποταμών το 2023 με τα στελέχη της να αναφέρουν ότι οι συνήθειες κρατήσεων είναι μια σαφής ένδειξη ότι οι ταξιδιώτες είναι πιο αποφασισμένοι από ποτέ να κάνουν διακοπές τη νέα χρονιά.

Ωστόσο, ορισμένες προκλήσεις από το 2022 θα μπορούσαν να προκαλέσουν δισταγμούς για ορισμένους προορισμούς κρουαζιέρας στου ποταμούς μεταξύ των ταξιδιωτών.

Το κυριότερο μεταξύ αυτών είναι η εμπιστοσύνη στο ταξίδι στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη, η οποία έχει γίνει θύμα του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία. Οι κρατήσεις για δρομολόγια στον ποταμό Δούναβη, είπαν οι προμηθευτές, είναι καλύτερες από ό,τι ήταν στις αρχές του 2022 μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ωστόσο, οι κρατήσεις δεν έχουν ακόμη ανακάμψει πλήρως.

Η Pam Hoffee, πρόεδρος της Avalon Waterways, ανέφερε ότι τώρα είναι τόσο σημαντική όσο οποιαδήποτε άλλη στιγμή για την υποστήριξη του τουρισμού στην Ανατολική Ευρώπη.

Τι ανησυχεί τους ταξιδιώτες κρουαζιέρας

Οι τιμές των ταξιδιωτικών υπηρεσιών και οι αυξήσεις του κόστους ζωής συνολικά έχουν αναγνωριστεί ως κίνδυνοι που θα μπορούσαν να απειλήσουν τα ταξίδια το 2023 και η παγκόσμια οικονομική αβεβαιότητα που προκλήθηκε από τον πόλεμο, συμπεριλαμβανομένου του πληθωρισμού, θα παίξει ρόλο στις ταξιδιωτικές αποφάσεις.

Ο ποταμός Douro στην Πορτογαλία αναμένεται να συνεχίσει να είναι κορυφαίος σε πωλήσεις το 2023, μαζί με τα δρομολόγια στην Αίγυπτο.

Τα μεμονωμένα ταξίδια, τα οικογενειακά ταξίδια και τα ταξίδια πολλών γενεών έχουν επίσης αυξηθεί σε ζήτηση, με τους ταξιδιώτες να δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να θέλουν περισσότερες διαθέσιμες επιλογές για τον τρόπο με τον οποίο περνούν το χρόνο τους εντός και εκτός πλοίου.