Οι Σαουδάραβες ταξιδιώτες έκαναν κράτηση για περισσότερες πτήσεις, ξόδεψαν περισσότερα χρήματα και πήγαν σε προορισμούς σε όλο τον κόσμο αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Wego.

Ειδικότερα, η μελέτη κατέγραψε αξιοσημείωτη αύξηση 16,39% από έτος σε έτος στις διεθνείς κρατήσεις πτήσεων που προέρχονται από τη Σαουδική Αραβία.

Οι κρατήσεις πτήσεων εσωτερικού παρουσίασαν επίσης σημαντική αύξηση 16,58% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Οι τάσεις των καλοκαιρινών ταξιδιών της Σαουδικής Αραβίας

Ο Mamoun Hmidan, Chief Business Officer, Wego δήλωσε: «Οι φετινές καλοκαιρινές κρατήσεις στη Σαουδική Αραβία ξεπέρασαν κατά 23,20% τις κρατήσεις πτήσεων που καταγράφηκαν κατά την πολυάσχολη περίοδο ταξιδιού του Ραμαζανιού και του Eid al Fitr πριν από μερικούς μήνες».

«Η αύξηση των κρατήσεων είναι απόδειξη της αυξανόμενης όρεξης για ταξίδια μεταξύ των κατοίκων της Σαουδικής Αραβίας. Επιπλέον, η χρήση ταξιδιωτικών εφαρμογών και διαδικτυακών πλατφορμών για κρατήσεις και προγραμματισμό ταξιδιών έχει αυξηθεί σημαντικά, υπογραμμίζοντας τη σημασία των ψηφιακών καναλιών στην ταξιδιωτική αγορά της Σαουδικής Αραβίας».

Οι Σαουδάραβες ταξιδιώτες παρουσίασαν αξιοσημείωτη αύξηση στις δαπάνες αυτό το καλοκαίρι, με μέσο όρο 465 δολάρια ανά χρήστη που διατίθενται σε πτήσεις και διαμονές σε ξενοδοχεία τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Wego.

Αυτοί οι μήνες σηματοδότησε την περίοδο αιχμής δαπανών για τους ταξιδιώτες το 2024 μέχρι στιγμής.

Αυτό το καλοκαίρι, οι ταξιδιώτες από τη Σαουδική Αραβία επέλεξαν διεθνείς προορισμούς όπως η Αίγυπτος, η Ινδία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Τουρκία και το Πακιστάν.

Αυθόρμητα ταξίδια

Τα δεδομένα αποκάλυψαν επίσης μια τάση προς τον αυθόρμητο ταξιδιωτικό προγραμματισμό, με την πλειονότητα των ταξιδιωτών να κάνουν κρατήσεις εντός δύο εβδομάδων από την αναχώρηση.

Η Αίγυπτος αντιπροσώπευε σχεδόν τις μισές κρατήσεις ταξιδιών στο Wego μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου. Η εγγύτητα μεταξύ τους, σε συνδυασμό με πολλές καθημερινές πτήσεις που εξυπηρετούν τα δρομολόγια, σημαίνει ότι η τεράστια αιγυπτιακή κοινότητα στο Βασίλειο μπορεί εύκολα να επιβιβαστεί σε ένα αεροπλάνο για να επισκεφτεί τις οικογένειές της.

Επιλογές διαμονής

Τα ευρήματα της έρευνας έδειξαν ότι τα πολυτελή ξενοδοχεία είναι η προτιμώμενη επιλογή διαμονής των ταξιδιωτών για το εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι.

Τα ξενοδοχεία πέντε αστέρων αποτελούν το 41,09% όλων των διεθνών κρατήσεων ξενοδοχείων ενώ ακολουθούν τα ξενοδοχεία 4 αστέρων στο 34,73%.