Η Ιαπωνία είναι ο κορυφαίος προορισμός αναψυχής για τους Φιλιππινέζους ταξιδιώτες, σύμφωνα με έρευνα από την εταιρεία ψηφιακών πληρωμών Visa.

Ειδικότερα, η μελέτη αναλύει τα συναισθήματα των καταναλωτών σε τομείς όπως οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, το εμπόριο και τα ταξίδια. Η διαδικτυακή έρευνα διεξήχθη μεταξύ 8.000 ερωτηθέντων σε 14 αγορές της Ασίας Ειρηνικού, συμπεριλαμβανομένων 500 καταναλωτών στις Φιλιππίνες, τον Ιανουάριο του 2024.

Το 24% των Φιλιππινέζων ερωτηθέντων ταξίδεψε στο εξωτερικό για αναψυχή ή επαγγελματικούς σκοπούς το περασμένο έτος.

Η Ιαπωνία αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος προορισμός αναψυχής με 32% επισκέψεις το 2023, ακολουθούμενη από τη Σιγκαπούρη (22%), το Χονγκ Κονγκ (21%) και την Ταϊλάνδη (18%).

Από την άλλη πλευρά, η Σιγκαπούρη ήταν η πρώτη μεταξύ των Φιλιππινέζων για επαγγελματικά ταξίδια (25%) ακολουθούμενη από την Ιαπωνία (23%), με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Χονγκ Κονγκ να βρίσκονται στην τρίτη θέση με 18%.

Το 65% των Φιλιππινέζων ερωτηθέντων σχεδιάζει να πάει άλλο ένα ταξίδι στο εξωτερικό τους επόμενους 12 μήνες. Οι 3 κορυφαίοι προορισμοί που προορίζονται για αυτήν την περίοδο είναι η Ιαπωνία (38%), η Νότια Κορέα (29%) και η Σιγκαπούρη (16%). Για επαγγελματικά ταξίδια, η Ιαπωνία (19%), ο Καναδάς (13%) και η Νότια Κορέα (12%) είναι οι πιο πιθανοί προορισμοί.

Οι Φιλιππινέζοι ερωτηθέντες προτιμούν να κάνουν κράτηση πτήσεων απευθείας από τον ιστότοπο του παρόχου (44%).

Μεταξύ εκείνων που έκαναν κράτηση μέσω διαδικτυακών ταξιδιωτικών πρακτορείων και πλήρωσαν ολόκληρο το ποσό μεταξύ των κρατήσεων, η πιστωτική κάρτα είναι η πιο δημοφιλής επιλογή πληρωμής (41%) και ακολουθούν τα κινητά ή τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια (28%).